Добре знаем колко е важна правилната устна хигиена не само

...
Добре знаем колко е важна правилната устна хигиена не само
Коментари Харесай

Грешката, която правим при миенето на зъбите

Добре знаем какъв брой е значима вярната джука хигиена освен за зъбите и венците, само че и за цялото здравословно положение, тъй като много проблеми стартират точно от устната празнина. Вероятно с изключение на четка и паста, използваме и конци, както и вода за уста. Но евентуално неумишлено вършим една неточност, която да понижава цялостната изгода от тази рутина.
 Преди или след закуска - по кое време би трябвало да мием зъбите си
Преди или след закуска - по кое време би трябвало да мием зъбите си

Какво предлагат специалистите

Според специалисти, представени от Daily Mail, рекомендацията да използваме вода за уста незабавно след измиването с четка и паста не е доста вярна, тъй като по този начин понижава отбраната от кариеси.

Причината е, че пастата за зъби съдържа флуорид, който защищава емайла. А когато се жабурим с пастата, го отмиваме и не му даваме опцията да подейства по предопределение.
 Снимка 657557

Съветът на зъболекарите е, в случай че желаеме да използваме и вода за уста, да изчакаме най-малко половин час, откакто сме си измили зъбите. Така флуоридът ще може да се всмуква от емайла и да го заздрави. И двете процедури е целесъобразно да правим най-малко два пъти дневно.
 8 неточности, които позволяваме в грижата за зъбите си
8 неточности, които позволяваме в грижата за зъбите си

Говорят зъболекарите

Все отново, миенето е доста по-важно от жабуренето, което по-скоро способства за пресен мирис. Водата за уста е целесъобразна и при проблеми с венците, които повлиява позитивно. Разбира се, в случай че желаеме да избегнем всевъзможни проблеми със зъбите, би трябвало да посещаваме и постоянно стоматологичния кабинет.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР