Добре се чувствам, тъй като съм убеден в това, което

...
Добре се чувствам, тъй като съм убеден в това, което
Коментари Харесай

Явор Божанков: Нямам намерение да водя разговори с други партии

" Добре се усещам, защото съм уверен в това, което върша, нямам съмнения. Да съм самостоятелен народен представител звучи добре, нямам желание да повеждам диалози с партии, нито съм водил такива ", това съобщи самостоятелният народен представител Явор Божанков, който беше изключен от Българска социалистическа партия.

" По един или различен метод ще работя за България - дали в частния и неправителствения бранш или в политиката, няма значение. Не съм възнамерявал нищо, просто позицията ми е друга за Изборния кодекс и войната в Украйна. Всички знаят какви са проблемите с болшинството в Народно събрание, само че никой не приказва за тях. От Българска социалистическа партия постоянно съм бил гражданска квота, имам по-различно мнение по основни въпроси. Не се дразня, че ме изключиха, само че няма да направя компромис с позицията си, това не са персонални връзки ", акцентира той.

Божанков добави, че ветото на измененията в ИК би трябвало да бъде подкрепено, другояче доверието в изборната система ще бъде взривено и идващият парламент ще е нелегитимен.

" При локален избор където се гласоподава с три хартиени бюлетини, ще имаме и още три от машини. Накрая тези 6 бюлетини се сумират от СИК и се считат, записани на хартия. Тук могат да се позволен брутални нарушавания. Това ще е усложнява на изборния развой. ГЕРБ, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия ще изгубят от измененията в ИК ", разяснява Божанков пред Нова нюз.

Той опроверга изказванията на Михаил Миков, че е бил част от ДСБ.

" Снимката ми е отпреди 7 години, на нея съм на среща за правосъдната промяна като ръководител на браншова организация ", изясни той.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР