Добре познатите производители на миди Black Sea Shells са най-големите

...
Добре познатите производители на миди Black Sea Shells са най-големите
Коментари Харесай

Въпреки природните трудности Black Sea Shells продължава да снабдява пазара с най-качествената мида

Добре познатите производители на миди Black Sea Shells са най-големите снабдители на култивирана мида на българския пазар, и освен. Продукцията си компанията продава сполучливо и в редица задгранични страни, измежду които Испания, Италия, Англия, Съединените Американски Щати и даже някои азиатски страни. Отглеждането й обаче,  не постоянно се оказва лесна задача. Въпреки професионализма и високата технология, която се употребява има години, в които природата е с неподходящи условия. Това води до висока смъртност на мидата през лятото. Тя се дължи на няколко фактора - висока температура, липса на задоволително количество хранителен запас, кислороден апетит, претъпканост и така нататък

Едно от най-големите препядствия тази година се оказа баланусът. Това са разнообразни типове обрастатели, които полепват върху мидите и извличат питателните стойности. Баланусът пречи на мидата да се развива и надлежно тя умира.

Собственикът на Black Sea Shells Найден Станев изясни, че това е естествено събитие, което се появява почти един път на 10 години. Единствения метод да противодействат на баланусите и да спасят мидите е да ги извадят по-рано, както и да залагат по-големи количества.

„ Трудно е да вървим против природата, само че сме длъжни да осигурим на пазара качествена мида, доста търговци разчитат на нас. Въпреки компликациите тази година, ние запазихме цената на мидата, с цел да не ощетим крайния клиент “, означи още господин Станев пред „ Петел “.



Най-големият производител на култивирани миди у нас – „ Бляк Сий Шелс “ ООД, напълно скоро ще има и своя лична фабрика за преправка. В момента завършва градежът й в Каварна. Очаква се до края на годината към този момент да работи.

Фабриката на " Бляк Сий Шелс " в Каварна е първата сходна в страната. Първоначално тя ще обезпечи над 40 работни места в града. Заедно с стартирането на производството ще се разшири и потенциалът на мидената плантация, с цел да може да отговори на потребностите на международния пазар.

В момента потенциалът на фермата е над 1000 тона годишно, като с продукцията се зареждат потребностите на цяла България. Целта е през идващите години поетапно с разширението и на фермата, и на фабриката, годишният рандеман на миди да доближи 3500 тона.

Контролът върху качеството на мидите е извънредно акуратен и се прави когато и да е. Фирма „ Бляк Сий Шелс “ има австрийски документ за биологично чист артикул, който е гаранция за сътрудниците от целия свят и феновете на екзотичната кухня.



Бляк Сий Шелс ООД

България, Варна 9000,

ул. " Тихомир " № 28, вх. А, ап. 14

Телефон/факс: +359 52 507219

Мобилен: +359 887 253329

Имейл: [email protected]

[email protected]

Снимки Артвижън ЕООД

www.artvision-bg.com

*Реклама

 
Харесайте ни
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР