Добре познатите Mercedes AMG GT вече няма да са част

...
Добре познатите Mercedes AMG GT вече няма да са част
Коментари Харесай

Изненада: Aston Martin Vantage е новата кола за сигурност във Формула 1

Добре познатите Mercedes AMG GT към този момент няма да са част от пистите във Формула 1 или най-малко не и през тази година. Германската марка е съществена кола за сигурност, както и главен автомобил за медицинските лица още от 1996 година, само че този сезон това ще се промени.



Aston Martin ще направи своя дебют във Формула 1, само че този път при обслужващите пистата коли. Всъщност Mercedes ще остане частично при колите за сигурност, защото и Vantage и DBX се задвижват от 4.0-литров осмак с две турбини, дело на немската марка. Конските сили са увеличени до 528, а въртящият миг е повишен до 685 за двувратото купе, до момента в който при SUV-то се резервира мощността от 542 коня и 700 нютон метра.



И при двата автомобила, цветът е British Green на Aston Martin, а електриково зелени акценти могат да се намерят върху предната и задната ризница, праговете и спойлерите. Оборудването също е променено, с цел да дава отговор на стандартите на FIA, като най-голямо усещане вършат светлините върху тавана.



Първото съревнование за британците ще се организира на 12 март в Бахрейн, което е част от предсезонната подготовка, а две седмици по-късно ще ги забележим и в откриващия кръг на същата писта. Въпреки промяната на колите, водачите остават същите и зад кормилото на колата за сигурност ще забележим Бернд Майландер, а при тази за медицинските лица ще стои Алън ван дер Мерве.


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР