Добре оформен средиземноморски циклон ще определявремето над Балканите в следващите

...
Добре оформен средиземноморски циклон ще определявремето над Балканите в следващите
Коментари Харесай

Дъжд - слънце, дъжд - слънце...и така до края на май

Добре завършен средиземноморски циклон ще определявремето над Балканите в идващите двадни. Още от през днешния ден, само че най-много в сряда, ще забележим дъжд и облаци, а и дневните температури ще се намалят. Нищо изненадващо, месец май очевидно върви по-хладен от нормалното и много влажен, такава е наклонността и в идващите 15 дни до началото на юни.

След изтеглянето на циклона времето ще се усъвършенства, температурите ще се покачат, само че атмосферата остава нестабилна, а това е рецепта за още следобеден дъжд и гръмотивици изключително над планинските региони.

Ще са малко дните до края на месеца, в които няма да вали, нормалното ще бъде да виждаме купесто-дъждовна облчаност и валежи тук-там и с гръмотевици.

Макар и надалеч, другата седмица също ще ни сервира още дъжд, още веднъж евентуално поради развиване на центрове на ниско налягане над Средиземно море.

Така ще върви времето в идващите дни, само че ние свикнахме, обаче сме в очакване на същински летни температури. Засега не се задават.

Като казаме летни температури дано забележим какво ни споделят огромните метеорологични центрове за идното лято.

Заради активизирането на явлението Ел Ниньо и стоплянето на повърхонстните води на Източния Тих океан, ще има смяна в разпределението на атмосферното налягане в световен проект. Това ще предопределя и времето над Европа в идващото лято и зима.

Според американските метеоролози е огромна вепоятността за мощен Ел Ниньо в идващите месеци, а това води и до следните последици: над Европа - малко по-топло от нормалното, а над южните региони на континента и малко по-влажно от нормалното.

Все отново това са единствено прогнози, които не е ясно дали ще се осъществят. За момента над Балканите е по-хладно от нормалното, само че пък вали.

Разбира се, Синпотичната комисия направи обзор на международната приземна температура, която остава непроменена 14,19 градуса. Ако тази температура е вярно измерена, а тя се базира на измерванията на над 70 хиляди станции по цялата Земя, то имаме покачване на световните температура единствено с към 0,5 градуса от прединдустриланата ера. Защото междинната световна температура през 20 века, изчислена от НАСА, е към 13,7 градуса.

Нещо, което не можете да прочетете в множеството медии е фактът, че в последните 7 години нямама покачване на междинната световна температура. Да, тя е по-висока с към 0,5 градуса, само че не се покачва в допълнение за този интервал.

Това влиза в несъгласие с общоприетата парадигма, че изпускането на въглероден диоксид води до неконтролируемо повешение на световните температури, което пък слага пред човечеството въпроса по какъв начин ще оцелее в един мощно затоплящ се свят. Но както се вижда, в случай че оставим настрани нервността и пропагандата, виждаме обстоятелства, които покзават надалеч по естествена картина на протичащото се склимата към нас. И главният извод е, че климатът остава постоянен, нищо изключително не се случва и няма да се случи.

Винаги е имало и ще има изключителни прояви на времето - горещи талази, студени нахлувания, урагани и наводнения, само че всичко това е в границите на естественото и няма нищо изключително.

Статистиката демонстрира тъкмо това, няма регистрирани повече и по-неблагоприятни климатични феномени.

Следвайте ни във,и
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР