Добре известно за много от нас е, че изкуственият интелект

...
Добре известно за много от нас е, че изкуственият интелект
Коментари Харесай

Когато на бензиностанциите има роботи, а не хора

Добре известно за доста от нас е, че изкуственият разсъдък и роботите ще завземат от ден на ден от работните ни места и все по-често ще виждаме машини, където до неотдавна са работели хора. 
 Защо Hyundai ще продължи да употребява физически бутони в колите си
Защо Hyundai няма да се откаже от бутоните

Санг Юп Лий счита, че екраните наподобяват ужасно, само че...

Едно такова място наподобява ще са бензиностанциите. 

Тази седмица Hyundai показва робот с названието Аutomatic Charging Robot (ACR), който може самичък да се закачи към кола и да стартира да я зарежда, като в демонстрацията виждаме по какъв начин това с случва с един IONIQ 6. 
 Снимка 611311

Hyundai не е първият производител на коли, който мечтае за сходна идея, само че наподобява е най-близо до превръщането й във функционална действителност. 

Във видеото виждам, че е допустимо да се инициира функционалността за отдалечено интелигентно паркиране на автомобила, която му разрешава да се върне самостоятелно на място за паркиране и да се свърже със зарядното.

Станцията може автоматизирано да разпознае и отвори врата за зареждане и да сложи щепсела с съвършена акуратност. 

След като зареждането завърши, роботът се изважда самичък от колата, затваря вратата за зареждане и връща щепсела в изходна позиция.

ACR е оборудван 3D камера и употребява AI, с цел да направлява и маневрира към транспортното средство и станцията за зареждане, без да се блъска в заобикалящата го среда. 

Цялото устройство е основано да устоя на прахуляк и дъжд с рейтинг на устойчивост IP65 и е уместно за „ рискови “ условия. 
 Тест драйв, Hyundai Ioniq 5, електрическите автомобили и за какво нищо не би трябвало да е непременно
Hyundai Ioniq 5 - доказателството, че колите на ток могат да са революционни и типичен

И за какво нищо не би трябвало да е на всяка цена

Hyundai счита творението си за безапелационна бъдеща нужда в поддръжка на водачите с увреждания и сложна пъргавина, за които може да е прекомерно мъчно да се оправят сами със щепселите за зареждане, 
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР