Добре известен факт е, че Corolla е най-продавания автомобил в

...
Добре известен факт е, че Corolla е най-продавания автомобил в
Коментари Харесай

Toyota Corolla на старо: Предимства и недостатъци на десетата генерация на модела

Добре прочут факт е, че Corolla е най-продавания автомобил в света. Нейните качества са от дълго време потвърдени, само че да толкоз доста генерации и този автомобил и ма мощни и слаби поколения. Произвежда се от далечната 1966 година и до през днешния ден има 12 поколения. Сега ще спрем вниманието ви на десетата генерация на Corolla - един автомобил на остаряло, който е добре застъпен на родния пазар за използвани коли.

Десетата генерация на Toyota Corolla наподобява на по-голямата Camry XV40, което придава стабилност на седана. Салонът ѝ обаче не свети с дизайнерски изкушения. Не всеки ще хареса и оранжевата подсветка на арматурното табло, предните седалки не са от най-удобните, само че пък за сметка на това откъм гърба няма доста място. Като цяло салонът е функционален, само че не първокласен, като пространството е най-големия плюс в този аспект. Това се отнася и до багажника, който е с потенциал от 450 литра.

Какво може да се купи? `Toyota

На родния пазар има доста оферти, само че тези, които са от въпросното десето потомство са от вида седан и са създадени през интервала от 2007 до 2011 година. В продажба има по-малко коли с базовия мотор 1.4 (97 к.с.), като доминират екземплярите с мотор 1.6 (124 к.с.).

Дизеловият мотор с 90 конски сили е другоземен и не се предлага, както не е за препоръчване и Corolla 1.8 със 132 конски сили и с автоматик. Тези две версии са по-скъпи за поддръжка и някои елементи за тях се намират по-трудно.

Механичната скоростна кутия и основаната на нейна основа роботизирана трансмисия, която не се отличава с гладка работа, са показани почти еднообразно на нашия пазар, само че и тук съветът ни е да заложите на механиката.

С други думи оглеждайте се за бензин 1.4 или 1.6 и ръчни скорости. От вариантите в такива екземпляри на Corolla имат климатик, кожен мултифункционален волан, електрически аксесоари и отопление. С други думи базовите варианти са налице, само че нищо повече.
Как вози? `Toyota

С всяка композиция от мотор и скоростна кутия, тази Toyota подтиква лидера към обмислен жанр на шофиране. В същото време шофирането на седана е прелестно. В придвижване Corolla дава един добър баланс сред положително ръководство и прилична возия, като и от двете не би трябвало да очаквате чудеса
Какво да чакаме? `Toyota

тези коли се характеризират с отлична багра и лаково покритие. Жалко е единствено, че пластмасовите крепежни детайли на броните се чупят елементарно. При по-амортизирани екземпляри в пантите на вратите се се получава празен ход, водещ до недоброто им затваряне и очебийно дрънкане, когато колата се движи по неравномерен път. Що се отнася до салона на колата, то той резервира порядъчен тип за дълго време.

И двата атмосферни мотора, които ви препоръчахме нагоре са структурно съвсем идентични и не основават проблеми. Ресурсът преди главен ремонт е повече от 300 хиляди км. Основното нещо е да не пестите от масло и поддръжка. Слабото място на дизеловия мотор е EGR клапанът. Ресурсът на ръчната скоростна кутия и автоматизираната е съпоставим с ресурса на моторите.

Роботизираната скоростна кутия обаче не може да се похвали с такова дългоденствие. Окачването се отличава с устойчивост и доста надеждни амортисьори. Така че, в случай че желаете кола от вида на така наречен " работни коне ", то тази Corolla ще ви служи правилно, само че без да ви носи изключително наслаждение от шофирането. можете да разгледате някои от екземплярите, които се продават у нас.
`Toyota

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР