Добре е зимните гуми да се сложат до края на

...
Добре е зимните гуми да се сложат до края на
Коментари Харесай

Александър Димитров: Добре е зимните гуми да се сложат до края на октомври

Добре е зимните гуми да се сложат до края на октомври месец, с цел да не ни изненада още веднъж зимата. Това сподели в предаването " Утрото на фокус " на Радио " Фокус " с водещ Ася Александрова автомобилният играч Александър Димитров.

По думите му е добре да се направи един обзор, техническо обслужване в сервиз преди началото на зимния сезон, като е значимо да се ревизира работата на системите, да се ревизират спирачките, спирачната течност, която е много постоянно подценявана. " Въобще би трябвало да се обръща внимание на всичко. Най-важното би трябвало да обърнем внимание на ходовата част: амортисьори, накрайници, тампони – всичко, което е значимо просто да бъде огледано и да види и да се ревизира, че колата е готова за зимния сезон. "

Автомобилният играч е безапелационен, че не е добре да се кара с летни гуми, защото въпреки че в последно време нямаме действително същински студени зими, само че температурите стартират да падат съществено през нощта и заран асфалтът е леден, сцеплението е доста ниско, което е причина за пътнотранспортно произшествие. " Когато се сменят гумите е значимо и вярното им запазване, като е целесъобразно да бъдат или в стреч фолирани или в пликове завити, по опция черни, да бъдат на ветровито място, с цел да могат да бъдат добре съхранени да се карат най-малко два-три сезона ", добави той.

" Добре е при промяната на сезоните да се ревизират течностите – антифриз, вода и течността за чистачките, която би трябвало да се смени със зимна течност. Много хора подценяват промяната на течности, което води до по-бързото изхабяване на чистачките ", сподели той и предложи чистачките да се сменят всяка година и да се употребява марката, дадена от производителя на автомобила, а гумените уплътнения да могат да се третират със специфични препарати, което ще удължи техния живот.

Александър Димитров показа още, че е доста мъчно за един авто играч да се приготвя в България заради липса на инфраструктура, което оскъпява доста процеса на подготовка. " В множеството случаи използваме картинг, където да упражняваме – единствената настояща писта е в Калояново до Пловдив, където можем да отидем и да създадем проби с колата или другата опция е на писта Серес в Гърция. Но да си добър не е задоволително да тренираш, с цел да си добър би трябвало да караш личната си кола, която е готова за теб ", изясни той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР