Добре е циг.нчето, нищо му няма. Ще живее“, казал Реджеб

...
Добре е циг.нчето, нищо му няма. Ще живее“, казал Реджеб
Коментари Харесай

Побойниците от Руен твърдят, че пребили парамедика, защото ги обидил на етническа основа

„ Добре е циг.нчето, нищо му няма. Ще живее “, споделил Реджеб

Парамедикът Реджеб Кадир бил пребит, тъй като при случая в събота вечер, обидил ромите от Руенско на етническа основа . Това е защитната версия на побойниците, които настояват, че са почтени.

Ако се има вяра на думите им – в събота те били на агне. След положително похапване и пийване си тръгнали към гетото. Малко преди входа за махалата били блъснати от лек автомобил на млад водач с 5-дневен стаж. От удара каруцата се обърнала в канавката, а 8-годишно дете потърпевшо най-тежко – имало пострадвания по тялото.

Водачът на лекия автомобил „ Опел Зафира “ толкоз доста се изплашил, че заключил в колата и не поискал да излезе, до момента в който не пристигна патрулен екип и кола за спешна помощ.

Излязъл на открито, едвам откакто обстановката се успокоила и отишъл непосредствено при водача на колата за спешна помощ Реджеб Кадир, който е и дипломиран парамедик. Попитал го по какъв начин е детето.  Тук версиите към този момент се разминават. Според роднините на потърпевшия хлапак, Реджеб споделил: „ Добре е цига.чето. Нищо му няма. Ще живее! “.

Самият Реджеб обаче твърди, че такива думи не е изричал. Той и до през днешния ден не може да си изясни защо  внезапно върху главата му се стоварили куп ритници и удари на гневни родственици на детето. Ситуацията дотам ескалирала, че се наложило полицейски чиновници да създават изстрели със служебното си оръжие в безвредна посока, с цел да спасят Реджеб.

Първоначално са арестувани 6-ма мъже на възраст от 26 до 43 години, само че още в неделя сутринта те са освободени.

Административният началник на Районната прокуратура в Бургас Мария Маркова посочи пред Флагман.бг, че в последните часове са извършени голям брой разпити. Образувано е досъдебно произвеждане за хулигански дейности, само че към момента няма привлечени обвинени. Това ще се случи напълно скоро, откакто ролята на всеки един от побойниците бъде открита. Иззети са и видеозаписи от няколко места, които ще оказват помощ доста на следствието.

Участниците в злополуката през днешния ден най-вече тъжаха за коня, който бил погубен при злополуката в събота вечерта. С него се препитавали две фамилии – те работили на полето и употребявали животинчето за впряг.

Днес пред една от къщите можеше да се види единствено смачканата каруца. Според някои от съседите блъснатият кон бил разфасован и изяден в неделя.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР