Добре е поне един час седмично в учебната програма на

...
Добре е поне един час седмично в учебната програма на
Коментари Харесай

Митрополит Николай: Настръхвам от страх, когато ...

Добре е най-малко един час седмично в образователната стратегия на децата ни да бъде предназначен за час по вяра. Това сподели в словото си по време на празничното отбелязване на 150-ата годишнина от основаването на храма „ Св. Троица “ в село Труд пловдивският митрополит Николай, представен от „ Фокус “.

„ Сега слушам за следващата тактика за развиване на детето. Настръхвам от боязън като чуя за следващите тактики за разрушение на бракове, за „ взаимно общуване без брак “, „ за сурогатно майчинство “, за „ еднополови бракове “ слушам тактики, а до каква степен тези тактики ще съвпаднат с нашето предпочитание да спасим нашите деца “, попита митрополит Николай. „ Ние, християните, знаем каква е тактиката за избавление на децата ни. И не са ни я споделили разните неправителствени организации, а самичък Господ Исус Христос ни е споделил – оставете децата и не им пречете да дойдат при нас “, добави той. Според митрополит Николай бащите на нашите деца копнеят за това да им дадем добродетелите на вярата си.

Затова точно митрополит Николай насочи апел и към президента Румен Радев да създадем всички по този начин, че да бъде заложен най-малко по един час седмично за проучване на вяра в образователната стратегия, в който децата да схванат постамента на православната ни религия – че е грях да се краде, да се лъже, да се убива и други, тъй като съгласно пловдивския митрополит детските и неукрепнали души са най-уязвими към вирусите на обществото в този век.

По думи на митрополит Николай рекордно ниските резултати на изпитите по български език и литература пък се дължат на това, че децата ни през днешния ден не познават корените си, а те са нашата религия, език, книжовност и духовна просвета.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР