Добре е мнозинството в парламента да не е на ръба

...
Добре е мнозинството в парламента да не е на ръба
Коментари Харесай

Борислав Сандов: Вероятноста за готово правителство в петък е 50 процента

Добре е болшинството в Народното събрание да не е на ръба и да е повече от 121 депутати. " Вероятността в петък да има директория с готово държавно управление е 50 %. това е моя преценка. В момента везните са на кантар. Всичко зависи по какъв начин депутатите в Народно събрание ще отговорят на нашите апели - изключително тези, които биха желали, само че нямат смелостта или нямат свободата да решат в тази тенденция ". Това съобщи за " Денят онлайн " вицепремиерът и екоминистър Борислав Сандов.

„ Необходимо е да има болшинство първоначално, а не просто да мине едно държавно управление на малцинството с поддръжка по-малко от 121 души – да вземем за пример през безучастие в гласоподаване или нещо друго. Но в случай че нямаш най-малко 121 души, които застават зад теб с цели – било то и за едно програмно държавно управление с явен период 6 месеца – то ти рискуваш да поемеш цялата отговорност, само че да не можеш да реализираш нищо”.

И добави: „ Не е здравословно да си на ръба на 121. В момента има 115 депутати. Ако се организира гласоподаване, в което всеки може самичък да изрази волята си – тогава ще стане ясно дали има поддръжка или не - на повече от 121. Сега консултациите, които се вършат са точно с концепцията да се откри болшинство, което да е повече от 121. При добра готовност - и при 121 също е допустимо е да минем през тези месеци – най-малко да свърши войната.

Според него всичко сега зависи от еманципиралите се депутати, които би трябвало да решат дали да останат правилни на водача си или на гласоподавателите си. „ Те би трябвало да преценяват за какво са в парламента”.

“Това е следващата – и грозна, и обидна реакция на Слави Трифонов. Грозна, тъй като той не желае да седнем и да поговорим като естествени хора и като политици. И обидна към неговите представители – като че ли те са на въженце и не могат да си приказват с никого другиго и не могат да вземат участие изобщо в диалозите за бъдещето на тази страна. А единствено той би трябвало да им споделя от черния екран какво да създадат и кое копче да натискат. Аз бих се обидил от сходно отношение”, разяснява последния поста на водача на Има Такъв Народ в обществените мрежи Сандоя.

По думите му би било неуместно и неприемливо, в случай че тези хора биват въвличани в някаква търговия с парии въздействие. „ Разговорите с тези хора са за бъдещето на България – в границите на идващите 6 месеца. Във време, в което на страната й е необходим парламент. Не приказваме кое е държавното управление и какъв е персоналният състав. Разбира се значими са целите и програмата. Но мисля, че с тези хора от групата на Има Такъв Народ имаме единодушие за програмата и приоритетите”, акцентира той.

И добави: „ Слави Трифонов няма легален брак с тези хора. Те са определени от гласоподаватели от разнообразни райони в България. Те са застанали с лицето си, името си – зад цели и с обещанието към тези хора, че ще работят за положителното им и за тази страна. Не са застанали там с клетвена декларация „ Аз ще направя всичко, каквото Слави подреди от екрана”. Слави доста смъква равнището до едни просташки и надали не племенни групи, които би трябвало да са в Народно събрание и да се управляват с един водач, да не кажа пастир, който да ги управлява. Не е редно водачът на една партия да не е в Народното събрание. В естествените демокрации, към които се стремим – водачите на главните партии вземат участие интензивно в дебата вътре в Народно събрание или в държавното управление.

Според него депутатите на Има Такъв Народ напущат поради „ задкулисието”. „ Тези хора влизат с една стратегия, едни заричане, едни упования. А им се сервират спуснати от горната страна представители в държавното управление. Мисля, че това е обидно”.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР