Добре е да си напомним, че цените на поливната вода

...
Добре е да си напомним, че цените на поливната вода
Коментари Харесай

Асоциацията на земеделските производители: От април цените на плодове и зеленчуци ще са по-разумни

„ Добре е да си напомним, че цените на поливната вода спъва развиването на поливното земеделие. Това спъва развъждането на култури, което изисква напояване на по-големи площи. Въпреки тези проблеми на неналичието на рационализация на държавната инфраструктура, каквато е и напоителната мрежа, земеделците съумяват да превъзмогнат този сериозен проблем. “

Това разяснява в ефира на Euronews Bulgaria Таня Дъбнишка – изпълнителен шеф и член на Управителния съвет на Асоциацията на земеделските производители в България.
Уважаваме куража на министър Гечев да отбрани пред Министерския съвет държавната позиция, както и пред Европейската общественост, че земеделците в България желаят изравнени дотации за Европейския съюз.
„ Пореден програмен интервал, към този момент 3-ти се оферират механизми за последователно доближаване на равнищата на дотациите, само че е извънредно незадоволително. Сега през интервала до 2024-та година още веднъж няма да се случи изцяло. Уважаваме това, което министър Явор Гечев прави. В Източна Европа сме най-потърпевши от войната в Украйна и поради това, че по този метод с другите дотации проблемите се задълбочават “, разяснява още Дъбнишка.

Тя добави, че Шведското председателство на Европейски Съюз е отворило тематиката за по-високи дотации за всички. „ Има аргумент, надяваме се всички да оценят проблемите, които имаме сега “, добави тя.

„ Имаме реалистични прогнози, че през април и май излиза продукция, която не се отглежда в оранжерии и цените на плодовете и зеленчуците ще са по-разумни “, означи Дъбнишка.

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР