Добре е да се подпомагат вече фирмите – време е.

...
Добре е да се подпомагат вече фирмите – време е.
Коментари Харесай

Дянков: Повече пари за повече фирми, не за голямо строителство

Добре е да се подкрепят към този момент компаниите – време е. Това акцентира някогашният вицепремиер и финансов министър Симеон Дянков. Той обаче изрично не се съгласи, че би трябвало да се излиза от рецесията с огромни строителни планове – в инфраструктура и саниране. Там са дребен брой огромни компании, а би трябвало да помогнем на колкото се може повече компании, даже с малко помощ, е мнението на Дянков.
Бих дал колкото може по-бързо и колкото може повече пари на повече компании и чак след няколко месеца да се прави оценка защо се харчат, заключи Дянков пред Нова телевизия.
За него, задължения за опрощаване ще имат избрани огромни компании, само че за опрощаване би трябвало да се мисли след време. " Не съм последовател на грантове - съгласно мен безлихвени заеми или на доста дребен % в този момент, а чак след няколко месеца да се прави по-добра сметка (кой може да връща) ", заключи той.
Бившият финансов министър се съгласи и с тезата на президента Румен Радев да не се оказва помощ на офшорни компании и компании с офшорна благосъстоятелност.
Не знаем по кое време рецесията ще свърши и кои браншове ще са най-засегнати, предизвести Дянков. Той даде и образец – в Съединени американски щати към този момент заработва пети стопански пакет, Европейски Съюз още е на първият. След 2 месеца ще е късно, предизвести някогашният вицепремиер.
Според Дянков, първият стадий за Европа за излизане от рецесията ще коства 750 милиарда евро, а няма съгласие. Той не видя и бъдеще в така наречен " коронаоблигации ", като предвижда по-големи вноски в бюджета на Европейски Съюз от по-големите донори – Германия, по негови думи, е подготвена, както и Франция.
Няма да има срив в еврозоната поради Италия, предвижда Дянков.
Още: " Икономическият взор на властта след формалния завършек на изключителното състояние "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР