Добре е да има възможност да се коментират 100-те дни

...
Добре е да има възможност да се коментират 100-те дни
Коментари Харесай

Борис Ячев: Това правителство може и да няма други 100 дни

" Добре е да има опция да се разясняват 100-те дни на ръководство на това държавно управление, тъй като може би опция за втори разбор след идващите 100 дни няма да имаме, защото се обрисува да няма още 100 дни ръководство. Виждаме от ден на ден, че хората, които ни ръководят сега, се държат като хора със статут на краткотрайно пребиваващи в страната ".

Това съобщи водачът на " Силна България " Борис Ячев в " Денят ON AIR ".

Според него във всички сфери, в които държавното управление се пробва да се осъществя, търпят неуспех. Ячев разясни, че държавното управление няма направена публично стратегия за ръководство.

" Има пропукване в обединението в самия метод, по който беше конструирана администрацията в България. Това парцелиране на министерствата, при което всяка една партия експлоатира ресурса на несъмнено министерство, значи, че даже по общи проблеми, които би трябвало да се вземат решение, министерствата не могат да работят в симбиоза ", съобщи Ячев пред Bulgaria ON AIR.

По думите му сега тече тиха война сред локалната и централната власт.

Гостът в студиото разяснява и двамата претенденти, които влизат в конкуренция за поста шеф на Българска народна банка.

" Говорим за позиция, която е извънредно значима. Това лице, което ще бъде определено, би трябвало да има и доста мощна политическа поддръжка, тъй като от бъдещия шеф на Българска народна банка зависи и по какъв начин ще протече процесът за присъединението към Еврозоната. Този човек, когато бъде определен, би трябвало да има доста сериозна поддръжка, най-малко в границите на това ръководещо болшинство. Ще бъде доста забавно кои партии от опозицията за кого ще дадат гласове ", обърна внимание Ячев.

Той акцентира, че претендентите не е трябвало да бъдат политически лица. Ячев посочи, че Българска народна банка има да взима доста значими решения и да реши доста значими проблеми.

" Факт е, че не успяхме да изградим безапелационна енергийна самостоятелност. Трите служебни държавни управления и настоящето ръководство не съумяха да създадат нито една стъпка във връзка с по-сериозна енергийна самостоятелност на страната и във връзка с това България да има опция да не бъде подвластна съответно към съветския газ. Много е евентуално е да бъдем принудени да плащаме в рубли ", означи той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР