Добре е, че установиха и отстраниха шпионите в ДАНС. А

...
Добре е, че установиха и отстраниха шпионите в ДАНС. А
Коментари Харесай

Димо Гяуров: Прокуратурата има повече козове във войната с изпълнителната власт

" Добре е, че откриха и отстраниха шпионите в ДАНС. А щом се отнася до гоненето на посланици виждам на това като на един огромен европейски пакет, тъй като виждаме, че Съюзът е обединен по въпросите с Русия ", това съобщи пред Българска национална телевизия Димо Гяуров, някогашен шеф на разузнаването у нас.

" Сега, доколкото става въпрос за чиновници на ДАНС задачата на вербуването или съдействието е друга. Не толкоз придобиването на разследваща информация, колкото придобиване на агентура в ДАНС, която да играе ролята на " наводки " - изтъкване на хора, които биха били подобаващи за вербовка ", добави той.

" Неприятна война. Това е война, която не може да бъде извоювана. Всичко, което беше казано при ареста на някогашния министър председател Борисов считам, че държавното управление бърка. Да, правилно е, че тази акция принуди прокуратурата да сътвори произвеждане, само че е наивно, че без прокуратурата нещо може да бъде доведено до край ", безапелационен беше той.

" В тази война прокуратурата има повече козове. Не знам за какво изпълнителната власт води борба, която не може да завоюва ", съобщи Гяуров.

По думите му допустимо е напълно скоро да се стигне до спор сред ръководещите и президента поради поисканата от премиера Кирил Петков оставка на шефа на НСО ген. Емил Тонев.

" Това, че ген. Тонев е дал записите в действителност е причина за подозрение в лоялността му, тъй като аз мисля, че тези камери на НСО, а на Министерски съвет. Това укрепва подозренията, че той може да даде записите, тъй като не се знае чия благосъстоятелност са ", акцентира някогашният началник на разузнаването.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР