Добре е, че страните от Г-7 най-после взеха решение за

...
Добре е, че страните от Г-7 най-после взеха решение за
Коментари Харесай

Борел: Дано скоро започнат доставките на Ф-16 за Украйна

Добре е, че страните от Г-7 най-сетне взеха решение за доставка на изтребители Ф-16 на Украйна. Обучението на летците към този момент стартира, съобщи висшият представител на Европейски Съюз по външната политика и сигурността Жозеп Борел преди началото на днешното съвещание на европейските външни министри в Брюксел. Надявам се скоро да стартират и доставките на изтребителите за Киев, добави той.

Борел заяви, че на днешното съвещание ще бъдат разисквани предложенията за нови наказания против Русия поради нападението против Украйна. По неговите думи освен Унгария има възражения и единственият път към постигането на съглашение са диалозите, оповестява Българска телеграфна агенция.

Въпросът за глобите към този момент касае повече опитите за тяхното заобикаляне. Ще обсъдим по какъв начин да повишим резултата от глобите, тъй като към този момент те се заобикалят. Ще обсъдим също решението на Г-7 за нов тип наказания против Москва, разясни Борел. По неговите думи на днешното съвещание ще бъде разисквано даването на спомагателна военна помощ за Киев.

Очакваме Китай да употребява въздействието си за преустановяване на войната в Украйна. Откъсване на Европейски Съюз от Китай не е на дневен ред, нашите стопански системи са доста свързани, само че се стремим да преодолеем някои зависимости, съобщи висшият представител. Засега Пекин не доставя оръжия на Москва, само че в случай че го направи, това ще се отрази на нашите връзки, предизвести Борел.

Етикети: Войната в УкрайнаЖозеп Борел
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР