Добре е, че един от приоритетите на българското председателство е

...
Добре е, че един от приоритетите на българското председателство е
Коментари Харесай

Доналд Туск: Вярвам, че председателството на България ще бъде резултатно

Добре е, че един от целите на българското председателство е бъдещето на Западните Балкани. Кой различен, в случай че не вие, потомците на Спартак, наследниците на най-старата страна в Европа, вие които в никакъв случай не сте изгубили бойно знаме в борба, кой различен би бил на висотата на тази значима и извънредно сложна задача да се възобнови европейската вероятност за целия район. Това сподели ръководителят на Европейския съвет Доналд Туск по време на формалното разкриване на българското председателство на Съвета на Европейски Съюз в Народния спектакъл „ Иван Вазов “.

Туск, който произнесе речта си на български език, стартира със стихотворението „ Отечество общително “ на Иван Вазов. „ Като поляк, аз добре разбирам какъв брой доста работа, кураж и решителност ви е коствало на вас, българите, да постигнете тези европейски триумфи за вашето Отечество “, сподели Туск. „ Никой не ви е дал нищо безплатно, вие самите преди всичко сте създателите на този исторически поврат, на тези нови по-нови хубости. По-младите генерации вероятно свързват театъра, в който се намираме по-скоро с известния артист Захари Бахаров и ролята му в паметния сериал „ Игра на тронове “, в сравнение с с поезията на Вазов “, сподели Туск.

По думите му обаче историята на Балканите е по-интересна в сравнение с „ Игра на тронове “. Според него всички желаят сюжета на „ Балканите да е непоклатимост, сигурност и благополучие. Това заслужават хората в целия този район “, уточни ръководителят на Европейския съвет. По думите му Европейски Съюз съществува, с цел да трансформира точно този сюжет в действителност. „ Вие постоянно сте били решителни и смели, което потвърдихте и през последните години. Ето за какво аз имам вяра, че вашето председателство ще бъде толкоз резултатно, колкото преди четвърт век беше Христо Стоичков в международната купа. С министър-председател, който би могъл да сплаши не един тракийски войник, ще се справите “, сподели Туск.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР