Добре е Борисов да си огледа министрите, че и там

...
Добре е Борисов да си огледа министрите, че и там
Коментари Харесай

Валери Симеонов вкара и министъра на туризма в „Апартамент гейт”

Добре е Борисов да си огледа министрите, че и там има такива с евтини жилища. Така водачът на НФСБ и някогашен вицепремиер Валери Симеонов разяснява в Народното събрание абсурда с жилищата на властта.

Той даже уточни съответен адрес на парцел – столичния квартал „ Овча купел “, ул. „ Бързарица “ 2: „ 142 квадратни метра за 61 000 лева Намерете кой е!”.

Симеонов не сподели съответно име, само че импровизирано става дума за министъра на туризма Николина Ангелкова, която е в чужбина. Проверка на bTV демонстрира, че тя има записана компания на този адрес. В последната ѝ декларация за имущество попада апартамент от 142 кв.м, добит през 2008 година, като обаче сумата е 75 000 лева, по-висока от оповестената от националиста.
Президентът смъкна доверието си от шефа на КПКОНПИ Пламен Георгиев разгласи, че ще е в отпуск до края на прокурорската инспекция
Апартаментът в „ Овча купел” не се появява за първи път в медиите. През 2015 година, когато спорът сред Симеонов и Ангелкова стартира да придобива обществен темперамент към оставката на подкрепения от националистите зам.-министър Бранимир Ботев, в избрани издания се появиха информации за жилището – с цитираната през днешния ден от Симеонов цена.

Имаше и препратки към имуществена декларация от 2013 година, където фактически е вписано жилище от 2008 година с повърхност от 142 кв.м и цена от 61 519 лева

По-късно през днешния ден се чака Ангелкова да разяснява случая.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР