Добре е българите да разберат кои партии са против войната

...
Добре е българите да разберат кои партии са против войната
Коментари Харесай

Военната помощ за Украйна илюзия? Решението на парламента било предизборно

Добре е българите да схванат кои партии са срещу войната и кои наливат в допълнение масло в спора, сподели Атанас Зафиров

Решението на Народното събрание за даване на военна помощ на Украйна е неточност. Това сподели пред бТВ депутатът от Българска социалистическа партия Атанас Зафиров.

След като бе запитан за какво другарите му не съумяха да убедят сътрудниците си в Народното събрание, че с военната помощ за Украйна страната ни се въвлича във война, той съобщи, че взетото решение е практическо неприложимо. 

„ Когато си следвал една поредна политика и си имал едни и същи позиции по въпроса е доста елементарно те да бъдат защитавани. Ние от самото начало сме следвали позицията, че това е неточност и даването на въоръжение на Украйна ще ни направи страна в спора. Това бе и нашата позиция на дебата, а във връзка с груповото решение, което бе взето, очевидно е, че то няма на практика измерения, а преследва електорални цели “, разяснява бургазлията.  

„ И в дебата в залата, а и в комисията, където бе ясно защо се гласоподава, стана ясно, че то на практика ще е доста мъчно изпълнимо, защото в отчета на Министерството на защитата и на Министерство на външните работи се споделя, че българските въоръжени сили сега нямат опция да обезпечат желаното оръжие “, добави той.

На въпроса дали това решение поставя червени линии, в случай че се стигне до диалози с „ Продължаваме промяната “ за обща коалиция, той отговори, че не би трябвало, тъй като това демонстрира за следващ път, че в това национално заседание има плаващи болшинства. Когато става въпрос за национални ползи, не би трябвало да има някакви предварителни условия, съобщи Зафиров.

Добре е обаче българското общество да разбере кои партии са срещу войната и кои наливат в допълнение масло в спора, добави той.

„ Коалиция на хартиената бюлетина няма по какъв начин да има, тъй като ние не я връщаме, а единствено опцията на всички български жители да гласоподават по този начин, както считат за удачно “, разяснява аленият народен представител. 

След като бе запитан по какъв начин Българска социалистическа партия ще убеди хората, че няма да има замяна на вота, той съобщи, че става въпрос за организация на изборния развой и за отговорност на партиите да не се позволяват нарушавания. 

„ Важно е обаче да се възвърне справедливостта, с цел да може всички наши сънародници, които не желаят да гласоподават с машини, в този момент да имат опция да упражнят своето право на глас. Никой не лишава опцията да се гласоподава с машини “, изясни Зафиров. 

По отношение на подозрения задоволително са основанията да считаме, че и машинният избор може да бъде манипулиран, добави той.

Депутатът разяснява и концепцията за пазаруване на още осем изтребителя Ф-16. Държавата в тежката икономическа обстановка, в която се намираме, надали би могла да си разреши подобен натоварващ фиска разход, въпреки и разсрочен във времето, сподели още той.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР