Добре дошли в страната на най-вкусните сладкиши, които спокойно може

...
Добре дошли в страната на най-вкусните сладкиши, които спокойно може
Коментари Харесай

Домашни сладки с ябълкова плънка

Добре пристигнали в страната на най-вкусните сладкиши, които умерено може да хапвате освен по Коледа, а когато и да е на годината

Необходими Продукти

за тестото


● яйца - 2 бр.
● масло - 500 г
● кисело мляко - 2 с.л.
● захар - 1 ½ ч.ч.
● ванилия - 2 бр.
● бакпулвер - 1 бр.
● брашно - за меко тесто

за плънката


● ябълки - 4 бр. огромни
● канела - 2 ч.л.
● захар - 1 ч.ч.
● орехи - 50 г смлени

за сиропа


● вода - 2 ч.ч.
● захар - 2 ч.ч.
● лимонен сок - 1 ч.л.
● кокосови стърготини - за овалване

Начин на подготвяне

Първо започнете със сиропа, смесете водата, захарта и лимоновия сок, откакто кипне варите 5 минути, оставете встрани да се охлади.

В купа, смесете мекото масло, захарта, яйцата и киселото мляко, бъркайте с миксер дакато сместа стане на крем. Добавете 1 ч.ч. от пресятото брашно, смесено с бакпулвера и ванилията, разбъркайте.

Постепенно добавяте пресято брашно до момента в който получите меко тесто. Завийте тестото в стреч фолио и оставете по този начин до момента в който си приготвите плънката.

Обелете ябълките и ги настържете на ренде. Поставете ги в тенджера дружно със захарта, канелата и ги поставете на муден огън, варите до момента в който изври сокът от ябълките.

Отстранете тенджерата от огъня и прибавете счуканите на едро орехи, разбъркайте и оставете сместа да се охлади. От тестото оформете топчета с размера на яйце.

Всяко топче разплесквате на кора с елипсовидна форма, в средата поставете 1 ч.л. от плънката, сгънете кората на овално топче с формата на яйце.

Подредете топчетата в тава покрита с хартия за печене и печете в авансово нагрята фурна на 180 градуса до лек златист цвят.

Горещите домашни сладки с ябълкова плънка, поставете в охладения сироп за 10 секунди време и незабавно оваляйте в кокосови стърготини.

Чудесни домашни сладки за Коледната софра.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР