Добре дошли в Стара Загора – най-спортният град в България.

...
Добре дошли в Стара Загора – най-спортният град в България.
Коментари Харесай

Николай Диков: Стара Загора е истинска спортна столица

Добре пристигнали в Стара Загора – най-спортният град в България. Това е по този начин освен тъй като през последните години екипът на кмета Живко Тодоров и заместника му и лекоатлет Красимира Чахова, поставят неимоверни старания да има подтик за развиване на спортните клубове, само че и тъй като в града ни има толкоз млади и надарени спортисти. Това сподели Николай Диков, претендент за евродепутат от листата на ГЕРБ, оповестиха от пресцентъра на партията.

Той взе участие в церемонията по разкриване на VIII детски игри „ Старозагорски олимпийски очаквания “ в спортната зала „ Иван Вазов “.

„ Като авто играч си разрешавам да направя отпратка – Стара Загора е като спортен автомобил, а неговият мотор сте всички вие. Градът ни става все по-хубав и това е с помощта на общата ни работа “, сподели Диков, който е и ръководител на Постоянната комисия по спорт и юношески действия в Общинския съвет под липите.

На откриването на „ Старозагорски олимпийски очаквания “, от които са част близо 800 деца, участваха още националният представител от ГЕРБ Радостин Танев, ръководителят на Организационния комитет на игрите и змс Александър Томов, змс на леката атлетика и европейски първенец Йорданка Благоева, змс Биньо Чифудов, лекоатлетът от Стара Загора Емилия Драгиева, спортните очаквания Елеонора Драгиева и Тихомир Иванов, както и десетки спортисти от района. Минути преди началото на събитието, през града мина и обиколката на ултрамаратонеца Красимир Георгиев, който ще пробяга маршрутът на Коридор №8. Първите 100 метра от трасето той показа с участниците в старозагорския състезателен празник. Малко по-късно, Николай Диков се причисли към друга всеобща спортна проява - петото издание на работническите игри, които обичайно събират стотици спортисти на игрищата зад Централна поща.

„ Приветствам всички ви в нашия бързоразвиващ се и хубав състезателен град. Поздравявам ви, че всяка година организирате това събитие, тъй като то дава мощ и обединяване. Спортът е разсъдък, спортът е ентусиазъм “, сподели Диков при откриването на игрите, в които вземат участие работещи в Община Стара Загора, енергийния комплекс „ Марица изток “, АЕЦ „ Козлодуй “, „ ВиК – Стара Загора “, ОД на Министерство на вътрешните работи и други. „ Една от най-важните тематики пред страната ни е да бъде постоянен енергийният ни комплекс. Дългосрочната работа на мините и ТЕЦ-овете са главен приоритет на локално равнище “, акцентира Диков.

„ Затова ще работим единно за тази идея, която съм приел в сърцето си “, добави претендентът за евродепутат. Той пожела хъс, доста страсти и феърплей на участниците в юбилейния състезателен работен шампионат.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР