Добре дошли в клуба Милион мили (1.6 милиона км)Не се

...
Добре дошли в клуба Милион мили (1.6 милиона км)Не се
Коментари Харесай

Всички тези автомобили са изминали повече от 1 милион мили

Добре пристигнали в клуба " Милион благи " (1.6 милиона км)

Не се случва всеки ден да срещнете, а още по-малко да прочетете за автомобил, който е минал повече от един милион благи. Собствениците, които желаят техните возила да устоят постоянно, би трябвало подробно да поддържат всеки дребен подробност - от всички механични детайли на автомобила до външната му багра.

Като се има поради известността на дву-, три-, а може би и петгодишните лизинги, притежаването на автомобил в продължение на десетилетия ще звучи необичайно за някои хора. Просто правете месечна вноска, въобще не се тормозете за поддръжката (покрива се от гаранцията), не превишавайте годишния си предел на пробега и това е всичко. Преди да се усетите, ще замените автомобила за нов.

Е, тази формула не работи за тези притежатели на коли, които са съумели да навъртят над един милион километра на своите возила. Те са отдадени на колите си за дълъг интервал от време. Буквално.

 1989 Saab 900 SPG
 width=
Запознайте се с жителя на Уисконсин Питър Гилбърт. Той работи като пътуващ търговец и, несъмнено, се нуждае от подобаващ автомобил, който да го закара на всички места. Този автомобил е Saab 900 SPG от 1989 година Гилбърт поддържал вярно своя Saab с нова трансмисия на 200 000 благи, общо 88 смени на гуми и три нови уплътнения на цилиндровата глава, което му разрешило да навърти 1 001 385 благи. Това е необикновено достижение както за автомобила, по този начин и за водача, само че всички хубави неща би трябвало да имат край.

Още през 2014 година Гилбърт прави последно шофиране със своя Saab в автомобилния музей на Уисконсин, където го подарява. В знак на признателност за неговата благотворителност и достижение с огромен пробег Saab му подари нов 9-5 Aero. За страдание скоро по-късно Saab приключи активността си.

1990 Honda Accord
 width=
Казват, че Хонда може да се кара постоянно. Е, те са прави и този седан Honda Accord от 1990 година е доказателство за това. Джо ЛоКисеро кара своя Accord, създаден в Марисвил, Охайо, в продължение на две десетилетия, до момента в който в края на 2011 година Honda не взема решение да му подари чисто нов тогава седан Accord 2012. " Ако се вслушате деликатно, тя остарява ", споделя ЛоКисеро, " само че това беше необикновено пътешестване ". Той нарекъл своя Accord " True Blue " поради светлосинята му външна багра, а самият Джо с право си е спечелил прякор: " Милионният Джо ". И на всичкото от горната страна Джо не живее в топъл и безоблачен климат като Южна Калифорния, а в Мейн, където неговият Accord оцелява през суровите зими и многото сняг.

И в случай че всичко това не е задоволително изумително, Лосикеро даже не е първият притежател на автомобила. Той го купува използван през 1996 година, когато към този момент е навъртял 74 000 благи. Той просто я поддържал с усърдна поддръжка, като записвал всяко зареждане (да, наистина), въртене на гуми и промяна на маслото в над дузина тетрадки.

2006 Chevrolet Silverado 3500 HD
 width=
Навъртяването на един милион благи е задоволително впечатляващо, само че постигането му единствено за шест години е необикновено. Но тъкмо това реализира този Chevrolet Silverado 2006. Хю и Тами Пенингтън от Делтън, Мичиган, купуват камиона нов през 2006 година, до момента в който двойката живее в Джорджия. Те са освен фенове на камионите, само че и на пътуванията. Семейство Пенингтън също по този начин имат огромни сърца и дадоха своя принос за подкрепяне на нуждаещите се след разрушенията, породени от урагана Катрина. Веднага след урагана те стартират да транспортират помощи - ремаркета на Федералната организация за ръководство на изключителни обстановки - на юг.

По-късно стартират да транспортират седлови колела и ремаркета от заводи до дилърски центрове, до момента в който работят за транспортна компания. Междувременно двамата подхващат няколко почивки на дълги дистанции в елементи от Канада и Съединени американски щати. Един ден се намират в Чикаго, когато километражът стартира да демонстрира " неточност ". Те достигнали границата от милион благи и километражът не знаел какво да прави. Скоро той се върнал на нула.

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР