Добре дошли в държавата на Васил Божков. Това каза зам.-председателят

...
Добре дошли в държавата на Васил Божков. Това каза зам.-председателят
Коментари Харесай

Даниел Митов: Добре дошли в държавата на Васил Божков

Добре пристигнали в страната на Васил Божков. Това сподели зам.-председателят на Политическа партия ГЕРБ Даниел Митов.

Даниел Митов съобщи, че ролята на вътрешния министър на една страна не е да бъде " дишач в нечий врат ", а от партията виждат по какъв начин в подобен се е трансформирал и министър председателят на страната. Той дефинира и двамата - Бойко Рашков и Кирил Петков като представители на Васил Божков.

Добре пристигнали в страната на Васил Божков. Стана ми ясно кой ръководи България, съобщи той.

" Очевидно е, че когато си имаме работа с комунисти, това може да се чака. Глупостта докара тези хора до извода, че това е единственият метод да си вдигнат рейтинга - падащия рейтинг, и да изместят фокуса от това, че не си правят работа ", сподели още той във връзка ареста на Бойко Борисов и брифинга, който дадоха вътрешният министър и министър-председателят нощес.

Митов сподели още, че времето, в което се организира той, демонстрира, че ръководещите напълно " са си изгубили мозъка ".

Според него Кирил Петков няма визия по какъв начин се ръководи една страна и той не знае, че по никакъв метод не би трябвало да се протяга ръка на опозицията, тъй като това е принуда.
За Даниел Митов единственото решение е оставка на Кирил Петков и на държавното управление като цяло.

" Това е позицията освен на ГЕРБ ".

Той упрекна ръководещите поради това, че намесиха европейската прокуратура в " тази каша " и съобщи, че е уверен по какъв начин Лаура Кьовеши е нямала концепция, че употребяват името й.

" На българското държавно управление в Европа ще се гледа като на дребни шмекери ", съобщи той пред Българска национална телевизия.

Изобщо не е обикновено да държим 24 часа в ареста един някогашен министър председател, водач на опозиционна партия, и да го разпитваш за неща, за които сте говорили преди 3 месеца, уточни Митов.

Това е изключителна обстановка в българския преход. Наблюдавали сме всевъзможни обстановки през годините, само че за първи път ръководещите употребяват репресивния уред, с цел да тормозят опозицията, прибавя той.

На въпроса дали Даниел Митов знае кои ще са идващите задържани поради съмненията на министри от партията, че арестите ще продължат, заместник-председателят на партията споделя, че няма визия.

" Прекрачиха се граници, от които няма връщане. Походът, който предприехме, е в отбрана на демокрацията ", изясни той.

Това, което прави Бойко Рашков, стартира още при служебните кабинети. Подозирахме, че ще продължи, само че не сме очаквали това да се случи. Оказа се, че Божков е по-силен от тях, сподели Митов.

" Не е инцидентен фактът, че тази акция беше извършена в този миг, тъй като към войната в Украйна обединението е безусловно разцепена. Казахме им, че ще ги подкрепим, в случай че пратят военна помощ на Украйна. Тогава те удариха Борисов. "

Даниел Митов сподели, че наблюдават протичащото се в Украйна и от години той твърди, че от североизток идва заплаха. Сега, когато Украйна страда, би трябвало да се обърнем към моралния си компас, да отличим положителното от неприятното. Не знам в елементи какви са американските претенции, само че знам, че би трябвало страните да усилят отбраната си и който има остаряло руско въоръжение, което ще послужи на Украйна, да го изпрати ", съобщи той.

Когато ракети падат върху жилищни здания, не можем да имаме друга позиция с изключение на " би трябвало да помогнем на тези хора ", уверен е Митов.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР