Добре дошли в бюлетина Sport Weekly на Al Jazeera, който

...
Добре дошли в бюлетина Sport Weekly на Al Jazeera, който
Коментари Харесай

Sport Weekly: Вътре в плана за обновяване на английския женски футбол

Добре пристигнали в бюлетина Sport Weekly на Al Jazeera, който изследва пресечната точка на спорта с политиката, културата и парите. Можете да се регистрирате тук.

Английският женски футбол е подготвен да навлезе в доходоносна нова епоха от идващия сезон, защото първите две равнища се отделят от Футболната асоциация (ФА) и нова компания, NewCo, поема ръководството на професионалния женски мач.

Кели Симънс, някогашен шеф на футболната асоциация на дамите, споделя, че ФА не е била подобаващата дълготрайна страна за развиване на женската игра, която пораства в известност – изключително след извънредно сполучливото Световно състезание.

„ Бяхме загрижени, че в случай че женските лиги преди малко се реалокират във Висшата лига за мъже, това няма да има нещо като лазерен фокус или самостоятелен глас и може да не е най-високият приоритет “, сподели Симънс пред Al Jazeera.

>

„ Така че ние [във FA] всички се съгласихме единомислещо, че най-хубавият модел би бил да се сътвори нова компания, която има лазерен фокус...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР