Добре дошли в бюлетина Sport Weekly на Al Jazeera, който

...
Добре дошли в бюлетина Sport Weekly на Al Jazeera, който
Коментари Харесай

Sport Weekly: Световното първенство по крикет в Индия наближава кулминацията си

Добре пристигнали в бюлетина Sport Weekly на Al Jazeera, който изследва пресечната точка на спорта с политиката, културата и парите. Можете да се регистрирате тук.

След шест седмици и половина и съвсем 50 мача, включващи 10 тима и 10 града, Световното състезание по крикет 2023 НАЙ-НАКРАЯ завършва в неделя, като Австралия е изправена пред сложната задача да спре непобедения хазаин Индия на финала.

Продължавайте да четете

лист от 4 детайла Вират Коли означи 50-и ODI стотни, с цел да счупи върха на Сачин Тендулкар Шами със седем уикета дерайлира Нова Зеландия, до момента в който Индия с плач на финала на Световната купа < /h3> Битката за купата в тежка категория на Фюри против Усик е планувана за 17 февруари в Саудитска Арабия Соломоновите острови гледат на „ продължително завещание “, защото отброяват до Тихоокеанските игри завършек на списъка

Министър-председателят на Индия, който обича крикета, евентуално ще бъде измежду 132 000 души, гледащи финала на неговия адаш стадион Нарендра Моди в Ахмедабад.

Досега това беше малко шествие за Индия, която съвсем не съумя да завоюва 10 от 10 мача на Световната купа.

Ако Индия по някакъв метод успее да загуби финала на експоната, това ще бъде позор за Моди, само че няма подозрение къде се намира силата на международния крикет. Силно авторитетната, политически подкрепена борда за крикет в страната; големи финанси, движени от доходоносната индийска Суперлига; и 1,4 милиарда бясно по крикет население от ден на ден основават еднополюсен международен ред за крикет.

В есе тази седмица Супарна Шарма прегледа бурните връзки на Боливуд с крикета и какво споделят филмите за една изменяща се Индия; от постколониален новобранец до все по-налагаща се мощ, до нападателния хиндуистки шовинизъм, доминиращ при Моди – който се усложнява от многообразието на страната.

„ Крикетът и киното са последните бастиони на секуларизма, само че те са и отражение на нашето общество “, сподели сценаристът и режисьорът Варун Гроувър пред Ал Джазира.

 ИНТЕРАКТИВНО - Световна купа за мъже-prize-money-trophy-award-winner- 2023-1695558421

В историите през последните няколко седмици разговаряхме с играчи, треньори, почитатели и наблюдаващи, с цел да се впуснем в проблемите към това Световно състезание и по-широките трендове в крикета.

Акцентите включват:

„ Световната купа на BJP “: Моди държи политическа бухалка за крикет Какво се случи с „ крикет дипломацията “? Феновете на Пакистан впечатляващо отсъствие Как почитателите на крикет в Индия и Пакистан в действителност виждат съперничеството си В полуделия по крикет Кашмир конфликтът сред Индия и Пакистан слага на тестване емоциите Съперничеството по крикет се развива: Как индийските почитатели обикнаха британските играчи „ Очаквах по-добро “: Защо имаше толкоз доста празни места Капитанът на Афганистан Хашмат Шахиди за вълнуващото тичане на своя страна Paul van Meekeren: От доставката на пици до героизма на Световната купа по крикет Как „ визионерът “ Вират Коли промени индийския крикет

Междувременно Индия също беше движещата мощ зад включването на крикета в Олимпийските игри, като се стартира от Лос Анджелис през 2028 година, защото Индия чака да бъде хазаин на игрите през 2036 година

Някои се надяват, че включването на крикета в Олимпийските игри може да помогне за разрастването на играта и да стане в действителност световна, само че съществува и заплахата това да подхранва неравенството. Голямата мощ идва с огромна отговорност и Индия е длъжна да употребява въздействието си за положителното на играта.

Моля, присъединете се към нас този уикенд за визуализация на финала, предаване онлайн на мача и по-задълбочен взор върху това накъде се насочва крикетът.

На друго място тази седмица

Стивън Константин, доста пътуващият британски треньор на Пакистан, приказва с Ал Джазира за поемането на една от най-трудните длъжности в интернационалния футбол. „ Върнете Херш вкъщи “: Футболният клуб чака завръщането на израелския „ левичар “, държан в плен от Хамас. От кома до капитанство на Бангладеш: невероятното футболно пътешестване на Джамал Бхуян. Футболът „ може да донесе наслада “ на Ливан на фона на войната в Газа. Източник: Ал Джазира
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР