Добре дошли отново в Родината след успешно изпълнената мисия. Така

...
Добре дошли отново в Родината след успешно изпълнената мисия. Така
Коментари Харесай

Министър Тагарев: Участието в международни мисии носи безценен опит за Българската армия


Добре пристигнали още веднъж в Родината след сполучливо изпълнената задача. Така министър Тодор Тагарев се обърна към военнослужещите от контингента, които участваха в оперативния запас на стабилизиращите сили на НАТО в Косово.

Министърът на защитата присъстваше в тържествената гала по посрещане на военнослужещите, която се състоя в Благоевград.

В словото си министър Тагарев благодари на военнослужещите за положените старания както по време на интервенцията, по този начин в ежедневната им учебно-бойна подготовка и ги награди военнослужещи от контингента за високи достижения в службата, осъществяване на функционалните отговорности в комплицирана конюнктура и по отношение на сполучливото привършване на присъединяване им.

На церемонията участваха още генерал-лейтенант Михаил Попов – заместник-началник на защитата, командирът на Съвместното командване на силите генерал-майор Красимир Кънев, командирът на Сухопътните войски генерал-майор Деян Дешков, кметът на Благоевград Методи Байкушев, регионалният шеф Мария Димова, представители на локалната власт и общественици.

Пред публицисти министър Тагарев разяснява, че след няколко месечна взаимна работа по концепцията е реализирано единодушие и съглашението сред България, Турция и Румъния за съставяне на противоминна група в Черно море. То ще бъде подписано през идната седмица в Истанбул.

„ Тази задача ще стартира скоро, защото започнатата от Русия война в Украйна води до опасности за нашата територия и за сигурността на корабоплаването. За да бъдат минимизирани тези опасности, се включват Военноморските сили на трите страни, с цел да подсигуряваме по-високата сигурност в нашите води “, акцентира той.

Тагарев увери, че България няма да изпраща кораби в Червено море.

" Никога и на никое място не е ставало въпрос за пращане на военнослужещи в Йемен “.

Министър Тагарев дефинира като сериозен триумф на държавното управление приемането на България в Шенген.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР