Добре дошли и благодарим на всички за подкрепата в похода

...
Добре дошли и благодарим на всички за подкрепата в похода
Коментари Харесай

Румен Радев и Илияна Йотова от Черни връх: Ще видим слънце и ще дишаме свободно само, ако бъдем единни

„ Добре пристигнали и благодарим на всички за поддръжката в похода за по-справедлива България “. С тези думи претендентите за президент и вицепрезидент и Илияна Йотова поздравиха хората, събрали се на хижа „ Алеко “ за поход към Черни връх.

„ Избрахме „ Алеко “, тъй като Щастливецът е от тези българи, които повече от век въодушевяват с родолюбие, гений и смелост. Човек на света, жител на света и родолюбец. Един тъничък народопсихолог и в това време юрист на бедните. Любител на природата и познавач на хубостта “, съобщи Румен Радев. Той напомни тъжната история по какъв начин точно Алеко става жертва на своя воин. „ Време е ние, неговите потомци, да надраснем слабостите на неговия воин. Време е да поемем към върха, където Щастливеца намираше щастието “, сподели още той. Според него българската планина, с изключение на красива, е и извор на ентусиазъм и урок по родолюбие. „ Изкачването, паралелно с тестванията, гради темперамент, калява волята, сплотява и зарежда с религия. Нагоре към върха! Ние сме с вас! “, прикани Радев.

„ Алеко Константинов се бореше тъкмо с тези пороци, с които се борим и ние – корупцията, малодушието, измяната. За страдание над 100 години по-късно, неговите пътеписи и герои, разкази, сякаш са писани за днешното време. Ако си спомним по какъв начин Алеко Константинов написа за изборите и за злоупотребите, все едно написа по какъв начин ГЕРБ вършат избори “, добави Илияна Йотова. Тя акцентира, че посвещават началото на акцията на българската природа. „ Не желаеме повече бетонните хватки, не желаеме калните следи на занемареност, на опустошение, подигравка с българската природа “, безапелационна е Йотова.

Тя изясни, че датата за старт на акцията не е определена инцидентно. „ Днес е международният ден за битка с бедността и неравенствата. Цялата ни политика през миналите 5 години беше ориентирана към това българските жители да имат еднакъв старт “, напомни Йотова. Тя е безапелационна, че с Румен Радев ще продължат борбата да няма разлики сред външна страна и център, небогати и богати, сред хора, които имат късмет и такива, които нямат никакво бъдеще. По нейните думи българските институции би трябвало да подхващат тези ограничения, с цел да не се позволява беднотия, тъй като е мъчно тя да се лекува.

„ България е в преход - от властнически режим към народна власт, от произвол към правда, от корумпирано към транспарантно отговорно ръководство, което да отприщи гения и самодейността на младите българи “, съобщи Румен Радев, откакто се изкачи до Черни връх. Според него преходът е през мъглата и смога на лъжите, насаждани с години. „ Всеки от нас би трябвало самичък да извърви този преход. Убеден съм, че ще забележим слънце и ще дишаме свободно единствено, в случай че бъдем единни. Вярвам, че ще успеем “, безапелационен е Радев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР