Добре, де, нали има алтернативна връзка, защо не се използва

...
Добре, де, нали има алтернативна връзка, защо не се използва
Коментари Харесай

Шефът на Булгаргаз се държи като човек на Борисов, гледащ към ареста

Добре, де, нали има различна връзка, за какво не се употребява тях? Защото по договора… - повтаря същото Павлов. Но нали през съществуващата точка „ Неа Месемврия " - точката на свързване на газопровода TAP с гръцката газопреносна система на DESFA към този момент се внасят известни количества, - към този момент питаме ние, тъй като тези от Нова се отплеснаха. Няма отговор. Павлов едно си знае, едно си бае: По контракт е връзката…

Този човек се държи доста, доста необичайно. Уплашен е и от ден на ден замязва на някой, който е направил нещо доста неприятно и чака да бъде арестуван. Знае защо става дума и прави епични старания да прикрие огромните пакости. Дали не е подвластен от тези, които са го назначили? Те ли са му разпоредили да обслужва ползите на съветската Газпром или да/не? Защо се получава по този начин: Русия печели стотици милиони от по-скъпия газ, продаден на България, а всички българи губят стотици милиони, тъй като Булгаргаз овърта за опцията да разполагаме с контрактуваните количества азерски газ, доста по-евтин от съветския. Николай Павлов и изобщо управлението на Булгаргаз съветския интерес ли пазят или българския? Павлов твърди, че е лоялен на националния интерес, само че държанието му не излъчва меродавност... Нещо повече, той дава обещание на 11 януари " Булгаргаз " да внесе заявление до Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР) с планирана цена на газа с " най-малко 12-13% по-ниска " от сегашната. Това обаче надали ще разсее облаците към активността на сдружението, която той настойчиво държи в дълбока загадка, въпреки да става въпрос за обществени средства.

И още нещо. На питанията за продажба на газ от находището в Чирен за Румъния, Павлов декларира, че Булгаргаз не продава количества на северната ни съседка. На уточенението, дали това не се прави от някоя посредническа компания с лиценз за сходна активност той подвига плещи – не знаел дали има такова нещо, а и не му било работа. Той не знаел?!... Половин България знае, единствено Шефът на Булгаргаз няма разбиране. Павлов в действителност ли счита, че българите до един са идиоти?

Твърде показателно е също, че шефът на Булгаргаз се явява по медиите самичък и отхвърля да взе участие дружно с специалисти, които познават обстановката и тематиката сносно и изричат обстоятелства, които той не може да опровергае. Защо по този начин?

Всъщност дали Павлов не избира да бъде задържан, с цел да се избави от голямата тежест да изяснява неща, в които не има вяра самият той? В ареста няма да му звънят по телефона хора, от които той явно доста се опасява. Или доста им е длъжен.

Това скоро ще се разбере. Както и дали към това чекмедже с пачките не са пътували и суми от енергетиката с съветски или български генезис. Няма да има сюрпризирани българи, в случай че излезе нещо такова. Не споделяме, че е по този начин, както не споделяме, че Павлов е човек на Борисов, само че в профил наподобява по този начин.

И да не не помни: Ако някой е заречен на Павлов прокурорски „ чадър “ – излъгал го е. Иван Гешев си има задоволително дертове по спасяването на Борисов и своето лично. Известно време ще го залъгват, само че в един миг ще стоварят всичко върху него и ще се кръстят, че нищо не са знаели. Затова е най-добре Павлов да си откри добър юрист.

Емил Азар
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР