Добре да има поне един доктор до трибуната на Народното

...
Добре да има поне един доктор до трибуната на Народното
Коментари Харесай

Свети Пети Разпетък, кога се целува ръка на падишаха и още бисери от 48 НС

Добре да има най-малко един лекар до трибуната на Народното събрание. За всеки случай.

Още по-добре е да е - като зам.-председателят на Народното събрание Йордан Цонев.

Дебатът за измененията в Изборния кодекс стартира на границата с пехливанските битки, а малко откакто тонът се успокои - залата стартира да създава бисер след бисер на вероучителна тема.

Лъчезар Иванов - също лекар, само че по акушерство и гинекология - съумя да изненада националното посланичество със запаметяваща се тирада, в която вкара нова дата в православния календар - " Свети Пети Разпетък ", без да желае, нарочи Съюз на демократичните сили за " някогашна " партия и прекръсти екс-правосъден министър Надежда Йорданова на " госпожа Василева ".

Иванов опитваше да илюстрира поговорката, че " който копае гроб другиму, самичък пада в него ", като вмени виновност на " Демократична България " за измененията в Изборния кодекс от 45 Народно заседание.

" Тогава в случай че си спомняте, съвещанието продължи повече от 14 часа на Свети Пети Разпетък. И тук в случай че някой е не запомнил, ще напомня, че в събота след Свети Пети Разпетък президентът подписа декрет и беше обнародвано решението на Народното събрание ", сподели депутатът от ГЕРБ с прякор " Мозъка ".

По-интересното е, че умишлено или не, Иванов насочи най-сериозно предизвестие към личните си сътрудници с думите: " Когато тоталитарно са правени промени в Изборния кодекс, постоянно тези, които са ги правили, са губили изборите ".

Йордан Цонев прояви благосклонност и направи забележка на Иванов единствено за неведнъж превишеното време за изявление, само че пропусна около ушите си неговия лапсус за разпятието на Иисус Христос.

Богословът в него обаче не се стърпя минути по-рано, когато Радостин Василев (ПП) оприличи Бойко Борисов на азиатски " падишах " и изясни мнението си с увещание на епизода от 2017 година, в който целуваше ръка на партийния си ръководител точно на Сирни Заговезни.

Георгиев се обиди от името на неприсъстващия и реши да отвърна на удара с не една, а две обиди по адрес на прическатана някогашния състезателен министър, или " станалия прочут с афинитета си към козметични артикули господин ", както депутатът от ГЕРБ го назова.

" Тази постройка на повече от 120 години е видяла много по-достойни от неговата обработена коса хора! ", заключи Георг Георгиев с туш.

" Уважаеми сътрудници, когато отправяте обидни думи към другия, той ще стане и ще ви отговори със същото. Това е толкоз просто, че няма за какво да го изяснявам ", заключи Йордан Цонев при недоволството на Политическа партия.

Асен Василев обаче изиска думата, с цел да подсети, че сътрудника му се е позовал на добре известно обществено събитие, а не е обиждал Георг Георгиев.

" Когато се споделя истината като това, че господин Георгиев е целувал ръка на Бойко Борисов, това е реалност, а не засегнатост. Нека да не заглушаваме обстоятелствата. Само когато има обиди, да заглушаваме обидите ", изиска той.

Тук Цонев реши да се произнесе от висотата на президиума:

" Г-н Василев, целуването на ръка и в християнството, и в исляма е почитание на по-младия към по-стария. И в случай че вие не сте го правили към бащите си или към по-възрастните хора, поучавам ви да го извършите ".

5 часа по-късно, след тактически блокаж от Политическа партия с процедури, реплики, дуплики и персонални пояснения - 48 Народно заседание съумя да гласоподава само заглавието на плана за промени в Изборния кодекс.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР