Добре, че е Бойко!, казвали в Давос съседите на България

...
Добре, че е Бойко!, казвали в Давос съседите на България
Коментари Харесай

Лиляна Павлова: Добре, че е Бойко!, казвали в Давос македонците

" Добре, че е Бойко!, казвали в Давос съседите на България от Западните Балкани във връзка слагането на проблемите на тази район на огромния стопански конгрес, описа в предаването на Би Ти Ви " Тази неделя " министърът на европредседателството Лиляна Павлова.

Тя го дефинира като извънреден мотив в забавен формат, на който значими въпроси се вземат решение по неофициален метод, а България е изиграла там ролята на юрист на Западните Балкани. Нашата страна не е канена на форума в Давос от 13 години и това присъединяване е оценка за страната. Европа е била тази година в центъра на дебатите.

Министър Павлова очерта няколко стъпки по посока на тази политика за Западните Балкани да се трансфорат в дълготраен приоритет на Европа, за което имаме към този момент ясни политически сигнали от Ангела Меркел и австрийския канцлер, а Австрия е идващия хазаин на европредседателството.

" Не можем да обещаем незабавно присъединение, само че в случай че се продължи с избрани стратегически планове, в случай че се гради и строи, ще се почувстват част от Европа ", счита Павлова. На 17 май следва в София да се подпише обща декларация за тези планове.

" Трябва техническо време и един милиард лв., с цел да се работи по автомагистралата, за която упорстват хората от Видин. Нека имат самообладание, не са забравени ", разяснява тя митингите в района.

По мотив Истанбулската спогодба министър Павлова сподели, че има мотив и за самокритиката. Явно са липсвали задоволително диспути по тематиката, с цел да получи тя различен прорез, а не да се измести акцентът от насилието над дами и деца. Отрече депутатите от ГЕРБ да са получили с есемес разпореждане по какъв начин да гласоподават за конвенцията. По нейно мнение всичко зависи от качеството на дебатите и изработването на съпътстващо българско законодателство, с цел да се ползва конвенцията на процедура. " Българска социалистическа партия се държи лицемерно по тази тематика ", счита Павлова. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР