Добрата работа на Илиан Илиев с моряците бе оценена подобаващо

...
Добрата работа на Илиан Илиев с моряците бе оценена подобаващо
Коментари Харесай

В Португалия: Илиан Илиев прави сензация с Черно море

Добрата работа на Илиан Илиев с " моряците " бе оценена уместно и в чужбина. 

Авторитетното португалско издание „ А Бола “ обърна особено внимание на старши треньора на Черно море Илиан Илиев. Спортният вестник напомня, че 55-годишният експерт е играл в Португалия за Бенфика, Маритимо и Салгейрош.

Материалът е озаглавен „ Помните ли българина Илиан Илиев? Прави сензация с Черно море “. „ А Бола “ отбелязва, че под управлението на някогашния български национал „ моряците “ сега са на второ място в класирането с 20 точки след осем изиграни мача, в които са записани шест победи и две равенства, написа temasport.com.

„ Илиев е в седмия си сезон отпред на Черно море, където дойде през януари 2018 година, откакто стартира шампионата във Верея. Той дебютира като треньор в родния си Черно море, а по-късно имаше пет години престой отпред на Берое. Работи в Левски и отпътува за Ангола, с цел да поеме Интерклубе от Луанда. След завръщането с България стана треньор на Локомотив (Пловдив), с цел да стигне до завръщането вкъщи.

„ Под управлението на Илиев Черно море се показва устойчиво и приключва на позициите зад медалистите. Той реализира това, макар че непрекъснато би трябвало да трансформира състава си, поддържайки сериозна връзка с Португалия и португалския футбол. Когато пое Черно море в средата на сезон 2017/18 в тима към този момент бяха Витиня и Фабио Мартинш. След това пристигнаха Патрик Андраде, Жоао Кардосо, Зе Гомеш, Родриго Вилела, Леандро Андраде, Матеус Клементе и Едгар Пачеко, който е наследник на някогашния съотборник на Илиев в Бенфика Едгар.

„ През този сезон Черно море малко след началото на шампионата трябваше да се раздели с 20-годишния си бразилски нападател Матеус Машадо, продаден на втородивизионния белгийски Зулте Варегем, откакто за седем мача от старта на шампионата вкара четири гола и направи две асистенции. Така за втори следващ сезон Илиан Илиев остава без водещия си голмайстор. През предишния август украинецът Евгени Сердюк беше трансфериран в ЦСКА 1948, откакто беше нанизал три гола в пет мача от началото на сезона. Сега Черно море още веднъж би трябвало да прави промени в нападението. Илиан Илиев се възползва от паузата в шампионата и притегли 21-годишния бразилец Брено Тейшейра. Досегашният футболист на Крузейро, играл чартърен във втория тим на Валядолид, ще опита да запълни празнината, оставена от Матеус Машадо “, написа „ А Бола “.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР