„ Добрата пътна и ВиК инфраструктура е от важно значение

...
„ Добрата пътна и ВиК инфраструктура е от важно значение
Коментари Харесай

Каназирева: Ще работя за малките населени места на община Пъ...

„ Добрата пътна и ВиК инфраструктура е от значимо значение за качеството на живот на всяко едно обитаемо място в нашия район. Затова и отсега нататък това ще е един от главните ми цели “, съобщи лидерът на листата на ГЕРБ-СДС за област Пловдив от гражданска квота Дани Каназирева, която посети община Първомай.

Посрещна я общинският началник на ГЕРБ -Първомай и претендент за депутат - Асен Кичуков.

Каназирева уточни, че напълно скоро следва да стартира ремонт на пътя Асеновград – Първомай, който е в неприятно положение и има постъпили десетки сигнали от жители в Областна администрация.

„ Работим и за построяването на новия мост над река Марица на републикански път сред с. Градина и гр. Първомай. След цялостното застраховане на нужните терени за създаване на пътните методите към новия мост, ще бъде утвърден техническият план на обекта и ще се издаде позволение за градеж от министъра на районното развиване и благоустройство “, посочи Каназирева. По думите й това е извънредно значим инфраструктурен план и за хората, и за бизнеса, тъй като остарелият мост е стоманен, строен от дълго време, еднопосочен е и с стеснен тонаж до 5 тона.



„ Вече работим и за решение на казуса в село Поройна, което е единственото неводоснабдено обитаемо място в района. От ВиК - Пловдив, в терасата на р. Тополовска, е построен водоизточник (тръбен кладенец) с потвърдено качество на водата и дебит – към 6-7 л/с. Необходимо е правене и осъществяване на план за водоснабдяване на селото включително помпена станция.

Ако това се осъществя, допустимо е сложно да се реши казусът със сезонния дефицит на питейна вода и за Дълбок Извор, село, намиращо се в непосредствена непосредственост до с. Поройна “, изясни Каназирева. Тя посочи, че е обследван казусът със сезонния дефицит на вода в с. Искра и казуса в с. Драгойново, където има чести повреди и е нужна замяна на основния тръбопровод,

Всеки миг следва да стартира и реализацията на план за замяна на тръбопровод в село Татарево. Каназирева напомни, че през предходната година е имало сериозен проблем и с пречиствателната станция в Първомай, само че откакто държавното управление е отпуснало 300 хиляди лв. за ремонта й въпросът е бил позволен.

„ Радвам се, че Дани Каназирева е в нашия тим, тъй като е от хората, които извършват поетите задължения и ще работи за хората от дребните обитаеми места “, съобщи Кичуков при срещата им с хората от Дълбок Извор и Караджалово.

Дани Каназирева добави, че откровено се надява в близко време в действителност да се усъвършенства качеството на живот във всички обитаеми места в региона. „ Аз обичам района си и се надявам да продължим да работим и да решаваме проблемите на дребните обитаеми места. Познавам нормативната база и знам по какъв начин да пазя ползите на хората. Община Първомай ще има моята поддръжка и отсега нататък “, заключи Каназирева.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР