Добрата опозиция е градивната опозиция, но по-добрата, е бдителната такава

...
Добрата опозиция е градивната опозиция, но по-добрата, е бдителната такава
Коментари Харесай

ГЕРБ с нови разкрития за назначенията на Кирил Петков в ББР

„ Добрата съпротива е градивната съпротива, само че по-добрата, е бдителната такава - тази, която следи, осведомена е и приказва с обстоятелства, цифри и условия. Да следиш обещанията, които са дадени, е значимо за обществото ", съобщи Георг Георгиев.

Той напомни, че на 7 юли, Кирил Петков, е коментирал тематиката с ББР и заплатите, които са получавали шефовете в банката. Интересно е в този момент, откакто смяната да се случва, в ББР е реалност, дали същите междуметия провокират у господин Петков заплатите на актуалното управление.

Така Цанко Арабаджиев за месеците август и септември е получил по 17 000 лева за заплати, а също така, си е разписал месечни бонуси в размер на 2000 лева Любомир Талев пресметна, че Цанко Арабаджиев получава и друга заплата и по този начин месечно си докарвал над 40 000 лева, заяви Любомир Талев. Самият Арабаджиев е кадър на Демократична България и е бил кандидат-депутат от партията на Христо иванов.

Всички останали трима шефове в Борда на ББР, получавали заплати от банката, като не пропуснали да се назначат и в дъщерните сдружения на институцията, откъдето получавали по още една заплата.

Чакаме ахването, разяснява по-късно Георг Георгиев.

„ По-важният въпрос е точно по какъв начин се ръководи и по какъв начин действа ББР към сегашния миг “, сподели още той.

Димитър Вучев означи, че тематиката със заплатите е значима, само че не е главният миг. Така за последната половин година активите на банката са спаднали с съвсем половин милиарда лева

„ Сериозни спадове има при съвсем всички пера от салдото на банката. 250 млн. лева спад демонстрира една декапитализация. Ликвидността е спаднала с 200 млн. лева 55 заема за интервала 25 май до ден-днешен. От тях 47 са през микрофинансиращото сдружение на ББР, приказваме за едвам 8 заема, това е смяната в нея. На 5 август т.г. с решение на министерски съвет е планувано ББР да регистрира загуба от 400 млн. лева Какви са изводите - преди всичко огромният въпрос е къде са парите? Показва всичко това, неуспеха на служебното държавно управление на Румен Радев и принципала на ББР - Кирил Петков. Нас ни тормози, че тази поддръжка трябваше да отиде през бизнеса - нещо, което не виждаме. Нищо не се поддържа от страната, нито един бизнес “, заключи данните той.

„ От през вчерашния ден е видна смяната. Промяната се корени очевидно в един вид - няма нищо срещу държавния запас да плащаме два пъти на едно и също сдружение. Определено смяна има, само че тази смяна, не мисля, че ще се хареса на българите “, съобщи Георгиев.

Любомир Талев напомни за контракта с ДКК, а името на адвокатската фирма е „ Георгиев, Тодоров и Ко. “, която адвокатска фирма, съгласно информацията, е обвързвана със " Сиела Норма " - компанията, която дава отговор за доставката и поддръжката на машините за гласоподаване. Същата адвокатска адвокатска фирма има подписан контракт за прилична шестцифрена сума и с ББР. Освен това ББР подготвял контракт за адвокатска помощ за 600 000 евро. „ Остава да забележим дали отново ще завоюва тази адвокатска фирма или една друга, на Лена Бориславова “, сподели още Талев.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР