Добрата новина от доклада ни от вторник е, че възстановяването

...
Добрата новина от доклада ни от вторник е, че възстановяването
Коментари Харесай

Кристалина Георгиева: Световната икономика се забавя заради отношенията САЩ - Китай и Омикрон

Добрата вест от отчета ни от вторник е, че възобновяване на международната стопанска система от "криза като никоя друга " (COVID пандемията – б.р.) продължава. Това съобщи изпълнителният шеф на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева  Кристалина Георгиева Кристалина Иванова Георгиева е родена на 13 август 1953 година в София. Средното си обучение пред CNN.

Вчера Фондът ревизира прогнозата си за световния стопански растеж от октомври с 0,5% надолу до 4,4% поради неподходящи развиване в Съединени американски щати и Китай. И в двете страни се следи закъснение на възобновяване поради разпространението на разновидността “Омикрон”, което докара до нови ограничавания, добави Георгиева.

По думите на Кристалина Георгиева  Кристалина Георгиева Кристалина Иванова Георгиева е родена на 13 август 1953 година в София. Средното си обучение сме избегнали сюжета с нова „ велика меланхолия “.

„ Кризата с Украйна има своя отпечатък в упованията на МВФ за икономическото развиване. Това е по този начин, тъй като събитията там прибавят неустановеност на пазара. Възможното отрицателно нейно развиване може да докара до увеличение на енергийните цени от там и на инфлацията ", уточни Георгиева.

"Поскъпването на цените от своя страна би трябвало да бъде адресирано от централните банки с ограничаваща парична политика, която пък ще докара до понижаване на скоростта на възобновяване “, добави тя. Възможно е да забележим някаква промяна на фондовия пазар поради оповестените планове на централните банки да покачат лихвите, позволи изпълнителният шеф на МВФ.

"Трябва да признаем, че непрекъснатото придвижване на акциите нагоре продължи много дълго време и в този момент очевидно е моментът за пренастройване ", разяснява Георгиева пониженията на борсовите показатели от началото на януари.

По думите ѝ една от стъпките, които Китай би трябвало да схване, с цел да усъвършенства прогнозите си за икономическо развиване, е да актуализира програмата си за имунизиране, тъй като актуалното равнище на имунизационно покритие се оказа незадоволително против „ Омикрон “.

"Корекцията за икономическото развиване на Съединени американски щати се дължи на забавянето в Конгреса на приемането на капиталовия проект на президента Джо Байдън „ Build Back Better “ (оценен на 1,75 трилиона $ - б.р.). Ние се надяваме тези ограничения да преминат през законодателния орган на Съединени американски щати, тъй като те ще окажат въздействие върху целия свят ", разяснява Кристалина Георгиева  Кристалина Георгиева Кристалина Иванова Георгиева е родена на 13 август 1953 година в София. Средното си обучение.

"От една страна, покачването на цените се дължи на обстоятелството, че на доста места по света бяха въведени ограничавания, които се разпростряха и до създадени мощности, което докара до понижаване на предлагането. От своя страна хората, които бяха затворени у дома започнаха да харчат парите си повече за артикули, в сравнение с за услуги, което в допълнение усили темпото на инфлацията ", сподели още изпълнителният шеф на МВФ.

"Затова, с цел да се предпазим от в допълнение повишаване на цените, е належащо преди всичко да адресираме пандемията ", добави Кристалина Георгиева  Кристалина Георгиева Кристалина Иванова Георгиева е родена на 13 август 1953 година в София. Средното си обучение.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР