Добрата новина е: все пак някой се е сетил, че

...
Добрата новина е: все пак някой се е сетил, че
Коментари Харесай

Не само газът е „национална сигурност“, лъжите и разделението на народа – също

Добрата вест е: въпреки всичко някой се е сетил, че газовите доставки и спирането им са предмет на националната ни сигурност. Лошата е…

… ами неприятната е, че куче влачи, следа няма. Дори самото държание на министъра пред медии е показателно, че всеки може да си прави каквото си желае, следствията са за други (да се чете „ за нас “).

Или не схваща какво приказва, или съзнателно приказва лъжи. Не знам кое ме нервира повече. 

Цитат от публикацията: „ Той разгласи, че предходното държавно управление на Кирил Петков е купувало газ 30% по-скъпо[…]Тогава газът е купуван на борсова цена, в този момент ние го купуваме с 50% по-евтино от борсата. Техните сметки докараха България до този резултат. Тези хора (предишните ръководещи, бел. ред.) не знаят по какъв начин работи борсата, добави министър Христов “.

Хм…

30% по-скъпо? Предишното държавно управление купуваше първо от Газпром по силата на контракт, който наследиха – същият Газпром, на който това служебно държавно управление направи чудеса от смелост да му се подмаже, само че отново получи пръст в отговор. Кой пръст ли? Познайте. 

Всички споделяха, че Газпром ни цака от дълго време, само че матрьошките бяха глухи и слепи в любовта си към съветския газ. Сега най-сетне доживяхме да чуем от устата на матрьошките, че любовта им била платена – по-скъп бил… Да, знаем, ние ви го казахме. 

Предното държавно управление също по този начин (към края на така и така късия си живот) купуваше и газ (след Газпром) откъдето свари, тъй като руснаците ни врътнаха кранчето, тъй като договорите за тях не значат нищо. Когато купуваш от през днешния ден за на следващия ден, ти дават една цена, когато заявяваш количества за доста по-напред във времето – ти дават напълно друга. Това – едно. Второ: тогава тържищата бяха настръхнали от обстановката и цените се надуваха до небето. А в този момент е друго, в този момент тържищата са спокойни. 

Да се похвалиш, че купуваш по-евтино, когато ти е планувано и когато тържищата са спокойни, сравнявайки се с тези, които действаха в рецесия, е или неуместно, или безсрамно. Вие си изберете кое. 

Но най-после да кажеш и: „ Тези хора (предишните ръководещи, бел. ред.) не знаят по какъв начин работи борсата “…

Те ли не знаят…? 



Неистина №2:

Цитат от публикацията: „ По думите му някогашният енергиен министър Александър Николов е дал указания на " Булгаргаз " да бъде спрян вносът на газ от " Газпром Експорт ", както и да не подхваща ограничения за заплащане по новата скица за превалутиране.

Всички останали европейски страни продължиха да заплащат по новата скица и към момента го вършат, само България отхвърли да заплаща за газовите доставки в рубли, изясни той “.

Всички останали европейски страни продължиха КАКВО…?

Пак ли ТАЗИ неистина?

Пак ли да повтаряме, че никой не е плащал в рубли? Хайде отново ще го повторим:

„ Помните ли легендата, че Германия си заплаща в рубли и си получава газ? Германия, видите ли, страната Германия(!) си била плащала на Газпром в рубли!

Първо, става дума за компания Юнипер, която е частна (докато Булгаргаз да вземем за пример е държавна). Тя е в усложнение, тъй като (наопаки на пропагандата и лъжите в България) Газпром понижи, понижи и най-после спря газовите доставки. 

В България обаче от самото начало се твърди, че Германия (държавата!) е почнала да си заплаща в рубли и по тази причина има газ. И двете изказвания са неверни… в действителност те са три: 

1. че Германия (държавата) прави каквото и да било, а не частната компания Юнипер;
2. че заплаща в рубли (никога не се случи);
3. че получава газ (не получава) “.



Пък че дори надгражда версиите – споделя освен, че са плащали в рубли, ами и: „ … към момента го вършат “!

Господин министър, WTF? 

Освен това и решението беше на равнище Европейски Съюз – глобите са ясни: никакво заплащане в рубли. Александър Николов бил дал указания, видите ли, а другите си плащали в рубли. 

1. Решението е на равнище Брюксел; 2. Никоя друга страна не е плащала в рубли; 3. Руснаците стопираха газа и на така наречен „ други страни “, за които загатва Росен Христов. 

Въпроси?

Не, нали? Всеки може да си приказва каквото си желае, няма да оставяме някакви си детайлности – като истината – да ни скапват хубавата история!

Междувременно, в Съединени американски щати лъжецът и конспиратор Алекс Джоунс е наказан да заплати ОЩЕ $473 млн. – от горната страна на оня $1 милиарда, който към този момент му е „ на сметката “. 

Така стоят нещата някъде. Някъде другаде… не тук.



Хубаво е другояче, че законодателите се сетиха и през седмицата най-сетне обърнаха внимание на лъжите и отричането на Холокоста, закононарушенията от ненавист и стягане на наказванията. 

Въпросът е: в случай че няма кой да донесе сметката, кому е нужно да пишем сметка? Като няма кой да следи нарушаването на законите, защо са ни? И най-строгите, и най-леките закони имат смисъл единствено и само там, където има кой да следи спазването им. След като безнаказано се приказват неистини ПРЕД ЦЕЛИЯ НАРОД, неистини, с които се вклинва разединение на същия тоя народ и се работи против националната сигурност с политическа цел, а да се държи сметка е просто мираж…

… защо са ни тогава закони – било то остарели или нови?

А, помните ли по какъв начин когато проф. Асена Стоименова беше ръководител на Българския фармацевтичен съюз, прокуратурата я упрекна? Обвини я във всяване на суматоха по време на първата Коронавирус вълна – било „ национална сигурност “. Годината беше 2020. 

Стоименова тогава просто предизвести обществено, че може да има дефицит на медикаменти. 

Прокуратурата разпореди следствие за неналичието на медикаменти, а след това повдигна обвиняване на Стоименова за това, че е предизвестила за СЪЩОТО!

Нито имаше неистина, нито погрешно изказване. Но тя беше упрекната, привиквана, разпитвана, санкционирана. 

Две години по-късно и един вагон с неистини, които някак минаха отвън радара, имаме национално (уж) виновни чиновници (министри например), които сеят потвърдени лъжи още веднъж и още веднъж.

И още веднъж, и още веднъж. 

И още веднъж. 

В доста страни НЯМА служебни кабинети – предходният работи до избирането на идващия. Толкова. И това не е инцидентно. 

В България рядко (да не кажа никога) длъжностен кабинет не е носил отговорност за каузи, камо ли за думи. 

Чрез длъжностен кабинет един човек (няма да споделям президентът, само че вие се сещате) може да ръководи, без да носи отговорност – всички плюсове му ги приписват като на „ съставил служебния кабинет “, всички минуси са за скоро отиващия в историята „ длъжностен кабинет “, чийто членове никой няма да ги помни. Бушони на бушоните. 

Междувременно, никой не желае да вади кестените с голи ръце тази есен, в Народно събрание се вършат единствено секрети обединения, очевидна и публична – няма по какъв начин, по този начин се подредиха нещата не без съдействието на президента и всяването на разкол. Редовен кабинет няма, доверието в парламентаризма е разтърсено, идващите избори ще повторят резултата на предходните, ръководството е „ ръчно “ в ръцете на човек, за който не стопира да се приказва в общественото пространство, че е напълно про-кремълски; и всичко това – на фона на войната на същия този Кремъл в сърцето на Европа. 

А дезинформацията се лее на вълни от публични канали в страна, в която популацията е най-неподготвено да филтрира наличието на новинарския поток. 

Просто прелестно! 
 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР