Добрата новина е, че за последното тримесечие тримесечие ще има

...
Добрата новина е, че за последното тримесечие тримесечие ще има
Коментари Харесай

Шефът на Булгаргаз: Газ ще има до края на годината

Добрата вест е, че за последното тримесечие тримесечие ще има нужното количество газ. Не толкоз положителната вест е, че синьото гориво ще е скъпо. Това съобщи ръководителят на Съвета на шефовете на " Булгаргаз " Иван Топчийски пред БиТиВи.

Офертите, които са за полутечен газ, са без слот за разтоварване, като има предложения, при които търговците са си обезпечили слотове. Към момента има предложения за застраховане на доставките на газ до декември месец. Все още има дейна оферта за доставката на газ от танкерите, по този начин, че няма да има проблем за последното тримесечие, увери Топчийски.

До края на годината е мъчно да се каже каква ще бъде цената на газа, само че ще бъде от рода на 320-330 лв. за мегаватчас. Нищо чудно за септември месец още веднъж да има повишаване на газа, уточни той. " Булгаргаз " към юни месец е на оперативна облага 6.5 млн. лева

Докато договорът с " Газпром " е годен, би трябвало да се следи деликатно. Има алтернатива за доставки от съветската компания, тъй че би трябвало да се направи оптималното " Булгаргаз " да бъде предпазен, настоя Топтчийски. Твърде евентуално е, когато изтече договорът в края на годината, да са събрани задоволителни документи, с цел да се пристъпи към последващи стъпки за Арбитражен съд.

Той познава новият изпълнителен шеф на " Булгаргаз " Деница Златева, само че към този момент измененията не са вписани публично и не може да ги разяснява необятно. Тази смяна не би трябвало да докара до някакви разтърсвания, а остарялото и новото управление би трябвало да работят в последователност, настоя Топчийски.

По отношение на газовата връзка с Гърция, Топчийски увери, че на 99.9% интерконекторната връзка е приключена. От 1 октомври се чака да се употребява връзката с Гърция, предвижда той.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР