„Добрата новина е, че за последното тримесечие количества на газ

...
„Добрата новина е, че за последното тримесечие количества на газ
Коментари Харесай

Иван Топчийски, „Булгаргаз“: И сега купуваме газ от Газпром, но през търговци

„ Добрата вест е, че за последното тримесечие количества на газ има, не толкоз положителната вест е, че сега показателите се движат към момента нагоре и ще бъде безценен този газ “.

Това сподели в изявление за предаването „ Тази заран “ Иван Топчийски, ръководител на съвета на шефовете на „ Булгаргаз “.

По думите му е доста евентуално септември да има нова по-висока цена на синьото гориво след шоковото нарастване с 60% за август.

До вторник „ Булгаргаз “ приемаше предложения за закупуване на полутечен газ – общо 550 млн. кубически метра за интервала до декември. Офертите ще бъдат прегледани през днешния ден. Все още е дейна и офертата за танкерите в полутечен газ от Съединени американски щати, посочи Топчийски.

На въпроса от кое място идва този газ, той отговори, че постоянно става въпрос за микс. На уточняващи въпросии Иван Топчийски призна, че и сега купуваме газ от " Газпром ", само че през търговци.

Иван Топчийски разяснява и назначението на Деница Златева за изпълнителен шеф на „ Булгаргаз “. Досегашният шеф Людмил Йоцов ще бъде освободен, само че Топчийски остава отпред на борда, с цел да се обезпечи последователност.

„ Мотивите не мога да ги разясня, принципалът има правото да прави промени. Според мен се търси спомагателен експертен капацитет “, сподели Топчийски.

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в!

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР