Добрата новина е, че вредните „ин хаус“ процедури си отиват,

...
Добрата новина е, че вредните „ин хаус“ процедури си отиват,
Коментари Харесай

Инхауса кè падне!

Добрата вест е, че нездравословните „ ин хаус “ процедури си отиват, остават в предишното. Как знаем ли? се обърнаха против тях, ето по какъв начин знаем.

Не желая да изкарвам някакви пророци, гении или супер умни политици. Защото, като обособени единици, не са, изключително техните poster boys, най-предната редица и медийно изявяващите се. Но като общо, групово схващане са много интелигентни. Политически. За България.

Усещат по кое време нещо се заражда, усещат и по кое време нещо си отива и (почти) постоянно имат време да реагират. Това „ чувство “ значително се дължи на… ами на имането на информация, в случай че би трябвало да сме почтени, не са нито врачки, нито чак толкоз умни. Просто имат информация. Да не приказваме, че след толкоз години се научиха идеално да разпознават българската политическа сцена.

Нищо чудно, имайки поради, че те бяха измежду основателите ѝ, скулпторите и ваятелите на същата тая сцена и те си я нагодиха да им е комфортна и да знаят какво се случва на нея. Но е реалност, че преди нас научават какво се случва.

Не знам дали знаете, само че законодателни начинания могат да се вършат когато и да е. Фактът, че са решили в този момент да предложат гибелта на инхауса приказва, че инхаусът към този момент е мъртвец. Не, не, не… не тъй като те ще го убият. Не.

в тази ситуация наподобяват на оня другар, който, като стане напечено и се завърже пердах, отива най-отзад и се крие, а като свърши боят и всички са натръшкани, се появява, с цел да ритне два пъти някой примрял и да каже: „ утрепàхме ги, а! “ и след това да споделя на всички по какъв начин е негова заслугата.

Не че нещо, но законодателни промени могат да се вършат когато и да е, както казахме. Ин хаус процедурите не са от през вчерашния ден, а ние би трябвало да приемем, че не са подозирали за съществуването им…

Сигурно…

...

Въобще няма да се заигравам със спекулациите дали и до каква степен има загадка коалиция сред и предходните ръководещи. Голяма част от доказателствата за това са интуитивни и се базират на обстоятелството, че има прекомерно доста съвпадения в ползи, метод на гласоподаване, кои персони дружно пазят, синхронизирано говорене по тематики и т.н, и така нататък, и така нататък Какво ни споделя интуицията? Казва, че е истина. Но едната вътрешен глас надалеч не е задоволително доказателство.

И това е част от играта на опитните играчи.

След като станаха ясни порочните практики и ин хаус процедурите, откакто стана ясно по какъв начин са усвоявани едни пари

от компании доста преди да се свърши (а от време на време и без да се прави никаква) работа, а тези компании са избирани без нужните състезания, се даде поръчка от новата коалиция тази кула от карти да бъде разрушена. Колко е хубаво за имиджа на да кажат, че точно те са предложили законодателните промени, с които това да се случи?

„ утрепàхме ги, а! “

Когато милионите се раздаваха, разпределяха и „ наши “ компании се възползваха от ин хаус процедурите, имаше тишина в ефира. Когато новата власт хвана следите и по тях стигна до разкрития, започнахме внезапно: „ гибел на инхауса! “

Едно време имало едни хора, които чакали да видят кой ще бие, преди да си покажат главата на открито. Като бият турците, излизат с фес на главата и викат: аферим, ефенди; като бият опълченците, се появяват с калпак и викат: гибел на турчина! После техните наследници чакали да видят по какъв начин ще се обърне властта. Като разбрали, излезли да викат за партизаните и братската дружба. Били подготвени и с възгласи за другата страна, несъмнено.

Има хора, които постоянно са сполучливи в улавянето напразно.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР