Добрата игра и победата над Босна и Херцеговина в петък

...
Добрата игра и победата над Босна и Херцеговина в петък
Коментари Харесай

Националите и играчи от НБЛ подкрепиха Спешъл Олимпикс

Добрата игра и успеха над Босна и Херцеговина в петък демонстрираха, че играчите ни от националния ни тим за мъже имат хъс и сърце за триумфи. Ден по-късно те демонстрираха и друго – че с изключение на непримирими, сърцата им са изпълнени и с добрина.

Въпреки умората от мача против коравите босненци и напрежението от идния значим конфликт против Франция в Лимож, Александър Янев, Станислав Ваклинов и Цветомир Чернокожев откриха сили да се включат в демонстрация в границите на Европейската баскетболна седмица Спешъл Олимпикс България. Заедно с други играчи от българските тимове в НБЛ като Йордан Бозов, Асен Великов, Александър Милов, Георги Боянов и други и взаимно с Ресурсен център София град те се включиха в баскетболен шампионат за децата с увреждания.

Националите се включиха и в още една благотворителна самодейност. Те подариха екип на България с подписи на всички герои от мача против Босна и Херцеговина за търга, който набира средства за лекуването на Божи и Марти. Двете деца са с детска церебрална парализа, която може да бъде излекувана след скъпо струваща интервенция.

Днес, рано сутринта, българският отбор отпътува за Франция, където на следващия ден, от 20:00 часа българско време в Лимож излиза против домакините. " Петлите " към този момент си осигуриха присъединяване на Световното състезание в Китай, откакто победиха Чехия в петък. Двубоят ще бъде излъчен по БНТ3.

basketball.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР