Добрата хигиена е изключително важна, но знаете ли, че е

...
Добрата хигиена е изключително важна, но знаете ли, че е
Коментари Харесай

Прекалено честото къпане може да бъде вредно

Добрата хигиена е извънредно значима, само че знаете ли, че е допустимо да " предозирате " къпането? Проучвания демонстрират, че прекомерно честите душове имат отрицателно въздействие върху кожата ни и потребните бактерии по тялото ни, написа Insider.

Ето няколко от знаците, че се къпете прекомерно постоянно:

- Косата ви постоянно е мазна. По скалпа има естествени масла. Ако непрекъснато ги отмивате, организмът ви ще стартира да създава повече и повече. Достатъчно е да миете косата си два или три пъти седмично.

- Имате твърдоглав пърхот. Причината е, че скалпът ви е прекомерно изсъхнал. Дайте му късмет самичък да контролира положението си, като разредите измиванията.

- Цветът на боядисаната ви коса избледнява бързо. Минералите във водата могат да доведат до загуба на искра и избледняване на боите.

- Кожата ви е суха. По същия метод честите душове отмиват и натуралните масла и покрития на кожата. Ако ви се постанова да се къпете постоянно, дано най-малко е дълго, с цел да се резервира кожата ви естествено мека.

- Кожата ви е алена и елементарно се раздразнява. При честото къпане горният пласт мъртви кафези на кожата, които в действителност я защищават, пада и по този начин тя става по-чувствителна към дразнения.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР