Добра работа ли е да бъдеш продавач в магазин за

...
Добра работа ли е да бъдеш продавач в магазин за
Коментари Харесай

9 признака, че ще бъдете успешни в това, което правите

„ Добра работа ли е да бъдеш продавач в магазин за хранителни артикули? “, ме попита неотдавна мята 13-годишна щерка.

„ Не ми давай дълъг отговор тате, кажи ми единствено да или не “, добави тя.

Може да спорим с часове за дефиницията на триумфа. В последна сметка, истината е че да бъдеш сполучлив значи нещо друго за всеки човек. Някои могат да кажат, че триумфът се мери с размера на банковата ви сметка, до момента в който за други той е обвързван с репутацията и уважението, което сте си спечелили от останалите. Трети може да кажат, че това е опцията да живеете по метода, по който желаете, а четвърти ще го дефинират като въздействието, което сте оказали върху живота на другите хора

Когато моите деца ми задават сходни въпроси, постоянно ми е било мъчно да дам прецизен отговор. Неотдавна обаче една млада дама на име Джесика ме помоли да дам персоналното си определение за триумфа по време на конференция, на която бях помолен да приказвам. За моя изненада, в главата ми незабавно изникнаха 9 отговора, които съгласно мен разказват сполучливите хора. Ето ги и тях:

1. Осъзнавате личната си стойност

В началото на 20-те си години работех за компания, която уволняваше чиновници всеки петък. Всеки четвъртък провеждахме среща на мениджърския екип, на която решавахме кой би трябвало да бъде освободен на идващия ден. Това беше първият миг в моята кариера, в който започнах да мисля за цената, която ние всеки ден сътворяваме за нашите организация. Когато осъзнаете какъв брой скъп е вашия принос за компанията, за която работите и поискате да бъдете обезщетен съответно за него, бързо ще постигнете триумф.

2. Не търсите самопризнание, само че го получавате

Всички желаеме нашите старания и работа да бъдат оценени уместно. Има обаче разлика в това да правиш нещо за да бъдеш видян и да правиш нещо толкоз впечатляващо, че да не може да остане неусетно. Ако осъзнавате обстоятелството, че вашата работа, умения и резултати са това, което ще ви завоюва похвали и почитание, то към този момент сте постигнали равнище на триумф, на което множеството хора могат единствено да завиждат.

3. Намирате напредъка и измененията за вълнуващи

Иронията на триумфа се крие във обстоятелството, че сега, в който спреш да печелиш, ти се превръщаш в неуспех. Успехът е непрекъснато движеща се цел.

Въпреки това, хората, които не се опасяват от непрекъснатите трудности, пречки и провокации към този момент са разкрили пътя към триумфа. Защо ли? Защото те знаят, че бъдещето е непрекъснато изменящо се. На тях им предстоят доста нови победи и нови загуби. Те са сполучливи, тъй като одобряват този факт, а не пробват да се борят против нещо, което не може да управляват.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР