„Добра обществено-полезна инициатива на МК „ДИБО“ бе осуетена“. Под това

...
„Добра обществено-полезна инициатива на МК „ДИБО“ бе осуетена“. Под това
Коментари Харесай

Предизборната обстановка ескалира в село Трудовец


„ Добра обществено-полезна самодейност на МК „ ДИБО “ бе осуетена “. Под това заглавие през днешния ден бе поместена обява във Facebook страницата на локалната коалиция.
Kандидатите за кмет на община Ботевград и кметство Трудовец Георги Георгиев и Пенка Стаменова, дружно с претендентите за общински съветници откриха предизборната си акция в село Трудовец, с разчистване на бунище наоколо до цех „ Горна Баня “. В самия завършек на мероприятието чиновници от Дирекция „ Сигурност и публичен ред “ дойдоха на място и не разрешиха почистването с претекст, че предизборната демонстрация не е съгласувана с общината и че не се организира на точната локация, защото тя е обект на работа на Оперативна програма БКС. Доброволците е трябвало да чистят друго бунище в региона, стана ясно по време на разногласията. От МК ДИБО оповестиха противоположното, че преди провеждането на самодейността, са създали нужното координиране с управляващите, които дават отговор за това, а точно кмета на с. Трудовец, общинска администрация Ботевград и еколога на общината. Въпросното бунище е необятно дискутирано и в обществените мрежи, където поданици на селото се възмущават от разпиляването на отпадъците. Поради това доброволците през днешния ден започнаха почистването.
„ Когато проведеното мероприятие беше изпълнено на съвсем 85 % от заложената задача, положителната самодейност очевидно не бе харесана от някого и на мястото дойдоха представители на публичния ред, ръководени от досегашния кмет, с прекъснати към този момент пълномощия и още веднъж претендент за кмет Иван Гавалюгов, който подреди на чиновниците от Дирекция „ Сигурност и публични ред” да препречат пътя на машините, а на претендентите за кметове и общински съветници да изоставен мястото. Това какво е? Уважение към съперниците, апел за интелигентна и умна акция или превишаване на права? “. С тези въпроси засегнатите лица се обръщат към претендента за кмет на Община Ботевград от Политическа партия МИР. В позицията си доброволците натъртват, че въпросното бунище е трябвало да бъде почистено в продължение на месеци, до момента в който е бил настоящ кмет, по искане на хората от село Трудовец и най-много от кметицата на с. Трудовец.

Участниците в почистването на сметището недоумяват от гневната реакция на Гавалюгов, който съгласно тях би трябвало да схване самодейността за едно положително дело, още повече проведено със лични средства и положителни планове (спестявайки тези средства на общината).
„ След насилственото ни премахване от обекта, няколко часа по-късно установихме, че работата е останала незавършена от оставените по предписание на досегашния кмет техника и чиновници на Оперативна програма „ БКС”, обявиха участниците в предизборната самодейност. Според тях е налице превишаване на права от претендента за кмет Иван Гавалюгов и приканиха да бъде непокътнат положителния звук и взаимно почитание в предизборната акция, която към момента е първоначално си.
„ Надяваме се идващите ни положителни начинания, които също ще бъдат забавни и нетрадиционни да не бъдат посрещнати по този начин нападателно.
Призоваваме всички участници в предизборната акция да бъдем доброжелателни, положителни и толерантни! “. Така приключва позицията на МК ДИБО./botevgrad.news
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР