Добра новина за всички, които не искат да плащат за

...
Добра новина за всички, които не искат да плащат за
Коментари Харесай

iPhone 16 може да е също толкова мощен, колкото и iPhone 16 Pro Max – ето как и защо

Добра вест за всички, които не желаят да заплащат за скъпите (според слуховете) iPhone 16 Pro или iPhone 16 Pro Max....

Емил Василев преди 9 секунди 0 Сподели

Най-четени

НаукаЕмил Василев - 14:55 | 22.12.2023

Китайски учени са основали „ Златен воал “ – устройство, което може да маскира ракета като пътнически аероплан

ХардуерЕмил Василев - 9:31 | 22.12.2023

Мистериозен транспарантен процесор е открит във винтидж компютър на HP

IT НовиниДаниел Десподов - 17:28 | 22.12.2023

В ДНК-то на октопод е кодирано съществено предизвестие за Антарктика

Емил Василевhttps://www.kaldata.com/

Има добра вест за всички, които не желаят да заплащат за скъпите (според слуховете) iPhone 16 Pro или iPhone 16 Pro Max, защото следващо приключване на информация демонстрира, че и четирите модела iPhone 16 ще разполага с еднакъв чипсет.

Изданието MacRumors заяви, че разполага с информация за ранна версия на iOS 18, която включва препратки към всичките 4 предстоящи модела iPhone 16, а точно iPhone 16, iPhone 16 Plus, iPhone 16 Pro и iPhone 16 Pro Max. И за четирите е посочено, че употребяват чипсета Tahiti, който съгласно информацията е вътрешното име на Apple за A18.

През последните няколко години единствено Pro и Pro Max моделите на iPhone получават най-новия чипсет, а базовите и Plus моделите получават чипсета на Pro моделите от миналата година. Така да вземем за пример iPhone 15 Pro и iPhone 15 Pro Max разполаага с чипсет A17 Pro, до момента в който iPhone 15 и iPhone 15 Plus са оборудвани с A16 Bionic – чипсета, който зарежда по-старите iPhone 14 Pro и 14 Pro Max.

Но в случай че приключването на информация е тъкмо, iPhone 16 и iPhone 16 Plus ще получат чисто нов чипсет, а не същия като в Pro моделите на iPhone 15. Това би означавало огромен скок в мощността с две генерации по отношение на iPhone 15 и iPhone 15 Plus, задвижвани от A16 Bionic.

Това би означавало също, че ще можете да получите най-мощния чипсет за iPhone без да купувате най-скъпите модели. Въпреки, че е допустимо Pro моделите да имат повече RAM, това не би могло да им даде съществено преимущество.

MacRumors отбелязва, че е допустимо също по този начин да има две версии на A18, да вземем за пример A18 и A18 Pro, като Pro моделите ще получат втората. В подобен случай всички тези смарт телефони може да не получат тъкмо еднакъв чипсет.

Във всеки случай една друга забавна детайлност в това приключване е, че не се загатва нищо iPhone 16 Ultra, който съгласно някои отчети може да се появи вместо или дружно с iPhone 16 Pro Max, като още по-премиум вид.

Всичко това значи, че към момента е рано за приключване на информация за iPhone 16, тъй че е добре да приемате всичко това с известна доза подозрение.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР