Добра новина за тези, които живеят около Варна.Над 14 хил.

...
Добра новина за тези, които живеят около Варна.Над 14 хил.
Коментари Харесай

Присъединяват над 14 хиляди имота във вилните зони към канализацията на Варна

Добра вест за тези, които живеят към Варна.

Над 14 хиляди парцела в селищните формирания „ Изгрев “, „ Кочмар “, „ Сълзица “, „ Пчелина “ и „ Сотира “ ще бъдат присъединени към канализационната мрежа на Варна с построяването на водопроводни отклонения по огромен план на ВиК. Това стана ясно на конференция във връзка стартирането на действия по плана, чиято обща стойност е над 138 млн. лв. и който се осъществя по Оперативна програма „ Околна среда “, съобщи кореспондент на

С осъществяването на плана на процедура всички семейства в тези парцели ще се сбогуват със септичните ями, което ще окаже удобен екологичен резултат, уточни основният проектант на Община Варна Виктор Бузев. В същото време прокарването на канализацията на процедура е първа стъпка към оправянето на уличната мрежа в селищните формирания, където тук-там няма даже асфалт, разяснява кметът на града Иван Портних.

За подобряването на водоснабдяването в региона ще бъде построен и 4 км. тръбопровод по бул. „ Христо Смирненски “. Около 18 км. ще бъде новоизградената канализационна мрежа в селищните формирания.

Очаква се усъвършенстване на услугата за над 250 хиляди души, показаха от ВиК. Крайният период за осъществяване на дейностите е до края на 2023.

Мащабният план на водоснабдителното сдружение „ Изграждана на ВиК инфраструктура “ започва още преди две години. В него влизат общо осем обекта, като четири са в града. На този стадий стартират работа по два от градските обекти. От всичките 138.4 млн. лв. 96.8 са безплатна финансова помощ по Оперативна програма „ Околна среда 2014 – 2020 “.

Тежки процедури забавили същинските действия по плана, който не включва действия по рехабилитация на пътните настилки след полагането на тръбите. С тази работа се ангажира Община Варна, която ще извърши пътни поправки във всички съществени прави. Преасфалтиран в обсега на плана ще бъде бул. „ Христо Смирненски “, както и пътя към „ Виница “, а на идващ стадий и към Варненски свободен университет.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР