Добра новина за родителите: Вече няма да плащат за учебници.

...
Добра новина за родителите: Вече няма да плащат за учебници.
Коментари Харесай

Добра новина за родителите: Вече няма да плащат за учебници


Добра вест за родителите: Вече няма да заплащат за учебници. За първи път безвъзмездни учебници и за учениците от VIII до XII клас.
Правителството утвърди 93 163 066 лв.
за закупуване на познавателни книжки, учебници, електронно четими учебници, образователни комплекти и образователни пособия за децата и за учениците от I до XII клас в общинските детски градини и учебни заведения за 2024 година.
Това оповестяват от пресцентъра на Министерски съвет.
За първи път безвъзмездни учебници се обезпечават и за учениците от VIII до XII клас. Досега такива получаваха учениците от I до VII клас. Така за идната образователна година безвъзмездни учебници и образователни комплекти по общообразователните образователни предмети ще получат
всички възпитаници от I до XII клас.
Ще бъдат отпуснати средства и за брайлиране на учебници за учениците с нарушено зрение от I до XII клас, както и за закупуване на образователни комплекти по специфичните предмети за учениците с повреден слух.
Средствата ще бъдат разпределени въз
основа на броя на децата и учениците в нея, подаден от Националната електронна осведомителна система за предучилищното и учебното обучение към февруари 2024 г.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР