Добра новина за медиците в Спешна помощ, вдигат им заплатите.

...
Добра новина за медиците в Спешна помощ, вдигат им заплатите.
Коментари Харесай

Добра новина за медиците в Спешна помощ, вдигат им заплатите – вижте с колко


Добра вест за медиците в Спешна помощ, подвигат им заплатите. КНСБ: С 22% се усилват заплатите в Спешна помощ. В Регионалните здравни инспекции възнагражденията се покачват с 20%.

С 22% се усилват възнагражденията по категории личен състав в Центровете за незабавна здравна помощ, а в Регионалните здравни инспекции – с 20%. Това бе контрактувано на провелото се през днешния ден съвещание на Отрасловия съвет за тристранно съдействие в “Здравеопазването ”, свикано по самодейност на Федерацията на синдикатите в опазването на здравето, оповестява на уеб страницата си Конфедерацията на самостоятелните синдикати в България (КНСБ).

На съвещанието беше стихотворец ангажимент в къс период да стартират договаряния за нов Колективен трудов контракт за 2024 година Страните се договориха на обособен Отраслов съвет за тристранно съдействие да бъдат разисквани целите в опазването на здравето, осведоми синдикатът.

Заместник-министърът на опазването на здравето доктор Бойко Пенков е бил определен за председател на Отрасловия съвет на съвещанието.

В процеса на правене на държавния бюджет за 2023 година от КНСБ настояха да бъдат планувани средства за нарастване за възнагражденията в Спешната помощ и здравните инспекции. В края на юли Народното събрание прие законопроектите за държавен бюджет, за бюджета на Националната здравноосигурелна каса и на Държавното публично обезпечаване за 2023 г.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР