Добра новина за малките пациенти и техните родители от Враца.

...
Добра новина за малките пациенти и техните родители от Враца.
Коментари Харесай

Детско отделение във Враца, което беше затворено преди 2 месеца, отново функционира

Добра вест за дребните пациенти и техните родители от Враца. Детско поделение на регионалната болница , което беше затворено преди два месеца, още веднъж действа.

Намериха се лекари, които да заемат мястото на напусналите, само че все пак равнището на подготвеност ще бъде намалено.

Предстои подписване на трудови контракти с още двама лекари

Останало без личен състав в средата на август, отделението трябваше да проработи на първи септември. Тогава обаче стана ясно, че единствено сестрите са подготвени да се върнат.

„ Искаме да го има отделението и да продължим да работим с децата. Защо всички ни изоставиха, не знам “, споделя здравната сестра Цветелина Ценкова.

Спешно се търси шеф на отделението, защото никой не желае да поеме тази служба

От началото на седмица наряди към този момент дават и лекари. На промяна е новият завеждащ на отделението доктор Селма Ал Шатри. Тя обаче не пожела да разяснява новата обстановка.

От управлението на болничното заведение са уведомили здравните управляващи, че отделението ще работи вместо с второ, както е било до момента, с първо равнище на подготвеност, което значи по-малко клинични пътеки.

Здравният министър даде обещание, че експерти ще се намерят в незабавен порядък

„ Няма да има опция да се покрива 24 часа наличие на доктор, само че считам, че това е едно начало, имаме уверението, че от Неонатология лекари ще дават наряди, когато има нужда “, изяснява Ирена Мазнева, ръководител на БЛС-Враца.

Засега никой от напусналите по разнообразни причини  медици – пенсиониране, заетост и ниски хонорари, не е податлив да се върне. А близки на дребните пациенти не изключват рецесията да се повтори освен с това поделение, само че и с останалите. Причината - големите задължения на болничното заведение.

Медицинските сестри и трима лекари са дали обещание да се върнат на работа на 1 септември

„ Не е красиво лечебните заведения да бъдат търговски обекти. Здравето на хората не е търговия “, безапелационна е Цветана Николова.

Междувременно стана ясно, че шефът на болничното заведение напуща. А в непосредствена непосредственост до здравното заведение стартира да се строи нова частна клиника.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР