Добра новина за компаниите, които продават електронни игри - Китай

...
Добра новина за компаниите, които продават електронни игри - Китай
Коментари Харесай

Китай забрани игри с кръв и хазарт

Добра вест за фирмите, които продават електронни игри - Китай продължава да позволява до пазара си нови заглавия. Лошата вест обаче също е налице - Пекин вкара нови драконовски правила в тази сфера.

Новите правила се ползват за обособени категории и включват възбрана за игри като маджонг, покер, залагания. Забранени са игри, основани на китайското имперско минало, както и всички игри, съдържащи кръв и трупове.
Забраната за покер и маджонг игри ще се отрази най-тежко на пазара, защото съвсем 37% от утвърдените игри през 2017 година попадат в тази категория. 
Правителството счита, че сходно наличие ще повлияе неприятно на младежите. Затова е основан нов държавен регулатор, чиято съществена цел е да следи за насилието и зависимостите измежду младежите - той ще утвърждава и електронните игри. От предходната година работи и Комитет по нравственос за онлайн игрите.
Всъщност Китай се бори със зависимостта от компютърните игри от 2007 година насам, като лимитира времето и сумата на парите, които малолетните могат да харчат в игрите. Законът в този момент обгръща мобилните игри и разработчиците го ползват.
Кръвта в игрите също към този момент е неразрешена, само че разработчиците са заобиколили това предписание, като трансформират алената кръв в зелена. С новите правила и това ще е неразрешено. 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР