Добра новина за българските семейства днес е, че спечелихме на

...
Добра новина за българските семейства днес е, че спечелихме на
Коментари Харесай

Министър Нинова: Спечелихме на първа инстанция делото с мобилните оператори


Добра вест за българските фамилии през днешния ден е, че спечелихме на първа инстанция делото с мобилните оператори. Това съобщи на ексклузивен брифинг вицепремиерът и министър на стопанската система и промишлеността Корнелия Нинова.

По думите ѝ Административен съд - София град се произнесъл по тъжба на „ Теленор България “ против заповедта на Министерството на стопанската система и промишлеността, с която в края на предходната година се забрани повишението на цените, а желанията на мобилните компании бяха оповестени като нелоялна комерсиална процедура.

Според претекстовете на жалбоподателя - индексирането на цените по договорите с потребителите не съставлява изключително значим публичен интерес. В отговор министър Нинова бе безапелационна, че сега повишението на цените и натискът върху живота на хората е въпрос от най-голям публичен интерес. Тя акцентира, че Съдът е признал тези претекстове, произнесъл се е по този въпрос със следното определение: „ Остава без почитание жалбата на „ Теленор България “ за анулация напълно на предварителното осъществяване на нашата заповед и дава опция това определение да бъде обжалвано с частна тъжба пред Върховния административен съд в седем дневен период “.

Икономическият вицепремиер дефинира този акт като една дребна победа в желанието да се помогне на българските жители в тези сложни моменти от напън, от нелоялните търговски практики, от опит да се натрупа облаги на гърба на хората. „ За нас е значима тази първа стъпка, че спечелихме делото на първа инстанция и ще продължим тази политика до край “, акцентира тя.

В допълнение насочи зов към мобилните оператори: „ Не повишавайте цените, до момента в който тече този развой, повишението на цените ще бъде нелегално, поради заповедта, която издадохме в Министерството на стопанската система и промишлеността. И не пращайте на хората SMS-и, това е подвеждаща информация. Не може да повишавате цените, до момента в който тече правосъдният развой. Дори да се апелира това определение ние ще продължим същата политика. "

В умозаключение министърът на стопанската система и промишлеността съобщи, че отбраната на потребителите става цел номер едно на екипа на министерството и на държавното управление.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР