Добра новина за авантюристите! Има още една златна причина за

...
Добра новина за авантюристите! Има още една златна причина за
Коментари Харесай

Пътуването забавя стареенето

Добра вест за авантюристите! Има още една златна причина за пътешестване. Проучване на университета " Едит Коуан " (ECU) направи някои нови разкрития, които направиха пътуването още по-привлекателно. То ползва " теорията за ентропията " към пътуването - общата наклонност на Вселената към хаос и разпад.

Тази нова вероятност допуска, че туризмът може да има позитивно влияние върху естествения развой на стареене, като спомага за закъснение на физическия и когнитивния крах. Пътуването предлага на хората нови прекарвания, които способстват за изцяло физическо и психическо благоденствие. Пътуването излиза отвън рамките на свободното време

и е един от факторите, виновни за по-здравословен живот.

Изследователите допускат, че пътуването поддържа организма в положение на ниска ентропия. Състоянието на ниска ентропия значи, че тялото действа хармонично и всички телесни системи са здрави и ефикасни. Положителният опит от пътуването поддържа тялото и оказва помощ на четирите основни телесни системи да се развиват добре.

Пътуването среща хората с нова среда, а проучването понижава напрежението и подтиква метаболизма.

Изследването на нови места също по този начин задейства адаптивната имунна система на организма и я укрепва. Защитната система на организма става по-устойчива и по-силна. Освобождават се хормони, които подкрепят възобновяване и регенерирането на тъканите и покачват способността на организма да се самолекува. Пътуването отпуска и успокоява напрежението и отприщва цялото напрежение, насъбрано в мускулите и ставите. В прочут смисъл успокояващата настройка, която предлага пътуването,

оказва помощ да се забави износването на мускулите и ставите.

Освен психическите изгоди от облекчаването на напрежението и психическата резистентност, пътуването усъвършенства и физическото здраве. Пътуването не оставя място за обездвижване. Туризмът се свързва с дълги разходки, проучване на новите места. Пътуването обезпечава освежаваща отмора от дългите часове на седене, които постоянно дефинират всекидневието ни, без значение дали става въпрос за работа в офиса или след офиса за разформироване с филм или сериал. Пътуването ускорява кръвообращението, форсира доставката на хранителни субстанции до органите и оказва помощ за изхвърлянето на токсините посредством физическа интензивност. То също по този начин укрепва костите, мускулите и ставите, като в същото време поддържа естествените защитни сили на организма` против изхабяване.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР